Table of Contents:

 1. Hvad hedder hullet i en skrue?
 2. Hvordan bliver en skrue lavet?
 3. Hvad består en skrue af?
 4. Hvilken drejebænk skal man købe?
 5. Hvad er en kærv?
 6. Hvordan skruer man skråt?
 7. Hvad er linsehoved?
 8. Hvilken vej skal man skrue for at få skruen ud?
 9. Hvad er Montageskruer?
 10. Hvordan borer man skråt?
 11. Hvordan skærer man i smig?
 12. Hvad er linsehoved skruer?
 13. Hvad er Climate skruer?
 14. Hvad betyder uret?
 15. Hvad er undersænket skrue?

Hvad hedder hullet i en skrue?

Skruen har en kærv, der kan være lige eller med et antal fikspunkter.

Hvordan bliver en skrue lavet?

Skrue fremstillingsproces: Trådstangen nedsænkes i et bad med svovlsyre for at fjerne eventuelle oxidpartikler. Det skylles med vand og bades derefter i fosfat, hvilket forhindrer stålet i at ruste, inden skruen fremstilles og smører det for bedre at forme det. Skruer er lavet af koldsmedning.

Hvad består en skrue af?

Skruer er næsten altid lavet af galvaniseret stål. Det vil sige, at der ligger et tyndt lag zink uden på stålet, som gør, at skruerne ikke ruster så nemt.

Hvilken drejebænk skal man købe?

Den bedste hobby trædrejebænk kan være Holzmann D300F drejebænken. Modellen har gode hastighedsniveauer, godt prisleje, kvalitet og er en nem maskine at gå til. Helt ligesom disse andre modeller også har en god kvalitet, brugervenlighed, pris og størrelse.

Hvad er en kærv?

En kærv er en skæring eller uddybning i en genstand, der har en specifikt brugsformål. De fleste forbinder kærv, med den fordybning, skæring eller anden udformning, der er på hovedet (toppen) at en skrue, som forbindes til skruetrækkeren.

Hvordan skruer man skråt?

Skruerskrå Du skal bruge en borelære og tilhørende specialbor og -bit. Boret er tyndere i spidsen, så det både kan bore hul i siden af den ene plade og forbore til en skrue i den modsatte plade. Den ekstra lange bit sikrer, at du kan skrue skruen skråt i.

Hvad er linsehoved?

500 rustfri skruer til træ med linsehoved. Linsehovedet kaldes også pyntehoved, fordi denne skrue især bruges på synlige overflader som pyntelister, der kræver et flot finish.

Hvilken vej skal man skrue for at få skruen ud?

Almindelige møtrikker, skruer, bolte og skruelåg spændes med uret, og løsnes i retning mod uret. Årsagen til at de fleste skruer og bolte spændes med uret er, at supination af et menneskes højre arm generelt er stærkere end pronation. Dermed er det nemmest for højrehåndede at spænde en skrue med uret.

Hvad er Montageskruer?

Som navnet indikerer, bliver montageskruer brugt til montering. Det vil sige, at du kan bruge dem til at bygge det meste - uanset om du skal samle dit nye køkken eller et mindre projekt. Du skal dog huske boremaskinen, ellers bliver det en lang process.

Hvordan borer man skråt?

Skruer på skrå Du skal bruge en borelære og tilhørende specialbor og -bit. Boret er tyndere i spidsen, så det både kan bore hul i siden af den ene plade og forbore til en skrue i den modsatte plade. Den ekstra lange bit sikrer, at du kan skrue skruen skråt i.

Hvordan skærer man i smig?

Så når du skærer eller saver i smig, betyder det, at du du skærer fx to brædder eller lister til, så de kan mødes i en spids eller stump vinkel i et hjørne. Det kan fx være et hegns overliggere som her, og det kan også være, når to loftlister i et hjørne skal sættes sammen, eller hjørnerne i en dørkarm.

Hvad er linsehoved skruer?

Linsehovedet kaldes også pyntehoved, fordi denne skrue især bruges på synlige overflader som pyntelister, der kræver et flot finish. Skruen måler 4,0x16 mm, og der er 500 stk. i en kasse.

Hvad er Climate skruer?

NKT Climate SPUN+ skrue er en universalskrue til montering af fx træ, plast, dybler, fibergips og beslag med undersænkede huller. Spunskruen har en High Performance spids, der giver et hurtigt bid og nedsætter risikoen for flækning, og gevindet er et groft trægevind.

Hvad betyder uret?

Uret betyder tage fejl.

Hvad er undersænket skrue?

en skrue med et kegleformet hoved, og dernæst gøres der plads til skruehovedet ved at bore med undersænkeren i det første hul, men kun i passende dybde til skruehovedet. Undersænkere fås både til træ- og til metalarbejde.