Table of Contents:

 1. Hvornår foregår løven heksen og garderobeskabet?
 2. Hvem er Aslan i den virkelige verden?
 3. Hvad ender Narnia med?
 4. Hvem har skrevet løven heksen og garderobeskabet?
 5. Hvem har skrevet om Narnia?
 6. Hvordan er Peter fra Narnia?
 7. Hvor skal børnene møde Aslan Narnia?
 8. Hvad hedder Heksen i Narnia?
 9. Hvad hedder børene i Narnia?
 10. Er Narnia et land?
 11. Hvor mange bøger har C.S. Lewis lavet?
 12. Hvad hedder løven i filmen Narnia?
 13. Hvor blev Narnia filmet?
 14. Hvad hedder hovedpersonerne i Narnia?
 15. Hvad hedder faren i Narnia?

Hvornår foregår løven heksen og garderobeskabet?

I C.S. Lewis' tidløse eventyr møder vi de fire Pevensie-søskende Lucy, Edmund, Susan og Peter. Historien foregår i England under 2. Verdenskrig, hvor de fire børn kommer til landet Narnia, da de går igennem et magisk klædeskab, som de finder, da de leger gemmeleg på en mystisk professors gods.

Hvem er Aslan i den virkelige verden?

Ordet Aslan kommer fra tyrkisk og betyder løve. Han er skaber og øverste hersker over Narnia, men han overlader dog oftest den daglige ledelse til kongen / kongerne og dronningen / dronningerne....
Aslan
Information
Skabt afC.S. Lewis
Spillet afLiam Neeson
FarThe Emperor-Over-the-Sea

Hvad ender Narnia med?

Det sidste slag Alting i Narnia er blevet forvansket og falskt, Narnia ender med at gå under og en ny verden opstår, hvor alting igen er nyt, rent og uberørt af ondskab og falskhed.

Hvem har skrevet løven heksen og garderobeskabet?

C.S. LewisLøven, heksen og garderobeskabet / ForfatterClive Staples Lewis, kendt som C.S. Lewis, var en britisk forfatter og filolog. Han er kendt for sin kristne essayistik og for flere skønlitterære værker, specielt Historien om Narnia. Wikipedia

Hvem har skrevet om Narnia?

C.S. LewisNarnia-fortællingerne / Forfatter

Hvordan er Peter fra Narnia?

Peter er den ældste af de fire pevensiesøskende. Første gang Peter optræder i Narnia-universitet er i en alder af 13 i Løven, heksen og garderobeskabet, mens han er 22 år i den sidste bog.

Hvor skal børnene møde Aslan Narnia?

Samtidig er vinteren ved at slippe sit tag i Narnia. Børnene skal forcere en flod, mens de er omringet af snerrende ulve - men isen bryder op, og med sit sværd plantet i en isflage redder Peter sig selv og sine søstre. De ankommer til Aslans lejr og møder den majestætiske løve og hans hær.

Hvad hedder Heksen i Narnia?

En dag finder de fire børn Peter, Susan, Edmund og Lucy ved en tilfældighed indgangen til det fortryllede land Narnia. I Narnia hersker den onde heks Jadis, som har ladet en evig vinter falde over landet. Da det lykkes heksen af tage et af børnene til fange, ser det sort ud.

Hvad hedder børene i Narnia?

Filmens handling. Fire søskende - Lucy, Edmund, Susan og Peter Pevensie - bor i London med deres mor. Anden verdenskrig raser, og børnenes far er soldat.

Er Narnia et land?

Steder i andre lande end Narnia, men i samme univers Landet er mange gange større end Narnia. Landets kultur er væsentligt anderledes end den narniske. Her er det nemlig lovligt at sælge og købe slaver. Folk er mørkere i huden, og der er meget stor forskel på folks rang.

Hvor mange bøger har C.S. Lewis lavet?

Lewis på Saxo. Vi har 336 titler forfattet af C. S.

Hvad hedder løven i filmen Narnia?

Heksens modstander – og en person, hun øjensynlig føler respekt overfor – er den store løve Aslan. Han er et hemmelighedsfuldt væsen; vi forstår, at han har været i Narnia siden de ældste tider, men vi ved ikke helt, hvor han kommer fra, eller hvor han er på vej hen.

Hvor blev Narnia filmet?

Filmen er dels optaget i filmstudier og dels on location på New Zealand og i Østeuropa. Desuden er der i vid udstrækning blevet gjort brug af special effects og computerteknik, da landet Narnia og dets eventyrlige befolkning skulle virkeliggøres – der anvendes computeranimation i ca. 1400 af filmens scener.

Hvad hedder hovedpersonerne i Narnia?

Mennesker og andre sære væsner. Hovedpersonerne i "Narnia – Løven, Heksen og Garderobeskabet" er de fire menneskebørn Lucy, Edmund, Susan og Peter Pevensie.

Hvad hedder faren i Narnia?

Her møder hun faunen hr. Tumnus, som fortæller, at hun befinder sig i landet Narnia. Han inviterer Lucy på te – men teen er forgiftet, og Lucy falder i søvn.