Table of Contents:

 1. Hvordan maler man ovenpå lak?
 2. Hvilken farve hvid skal man male vægge med?
 3. Hvordan behandler man ubehandlet fyrretræ?
 4. Kan man male i bruseniche?
 5. Kan man male direkte på lakeret træ?
 6. Kan jeg male ovenpå lak?
 7. Kan man male på klarlak?
 8. Kan man male på lakeret møbel?
 9. Hvad er en Lakrulle?
 10. Kan man lakere ovenpå akrylmaling?
 11. Hvilken farve maling til stuen?
 12. Hvad er forskellen på hvid og modehvid?
 13. Hvilken hvid maling dækker bedst?

Hvordan maler man ovenpå lak?

Male tidligere malet træværk Malingen holder bedst, hvis du først bruger slibepapir på overfladen. Det er især vigtigt på møbler, som allerede er malede eller lakerede. Fjern også knopper, beslag, ben og andre detaljer, som du ikke vil have malet. Tør slibestøvet ordentligt af, så der ikke kommer støv i malingen.

Hvilken farve hvid skal man male vægge med?

Hvis du skal vælge hvide farver til dine vægge, kan det derfor være en god idé at matche din hvide farve herpå, så de arbejder sammen med den hvide RAL 9010. Her er modehvid et godt valg. Vil du gerne have gyldne, kalkhvide vægge, findes der en anden hvid RAL-farve, der passer bedre.

Hvordan behandler man ubehandlet fyrretræ?

Sådan gør du – skridt for skridt
 1. Børst overfladen grundigt fri for skidt, snavs og ujævnheder. ...
 2. Tjek fugtigheden i træet. ...
 3. Desinficér eventuelt dit ubehandlede træ med algefjerner, inden du giver det et lag træbeskyttelse – så fjerner og forebygger du mod algebegroninger på træværket.

Kan man male i bruseniche?

Hvis du mangler nyt liv på badeværelset, kan du sagtens male fliserne på badeværelset og i brusenichen, hvor forarbejdet er nøglen til et flot og holdbart resultat. Først skal fliserne rengøres grundigt for sæberester og kalk. Det kan du gøre ved at bruge eddikesyre, som neutraliserer sæberester og kalk.

Kan man male direkte på lakeret træ?

Du behøver ikke først fjerne lak fra møblerne, men blot følge vejledningen herunder, når du skal male lakerede møbler. Den gælder også for ubehandlet og afsyret træ. Ved mørke træsorter, gamle ubehandlede MDFplader eller gulnet træ er der risiko for gennemslag af farvestoffer.

Kan jeg male ovenpå lak?

Er der rester af gammel lak, og er der flere ujævnheder, skal det først slibes med sandpapir, før du bruger både grunder og et lag maling. Er det derimod et relativt nyt møbel, der er fri for ujævnheder, kan du evt. springe slibningen og grunderen over, og blot male møblet med den valgte farve to gange.

Kan man male på klarlak?

Hvis det er en metalfarve (metallic), kan metallic-effekten stort set først ses, når der er klarlak på. Normalt påføres grunder, maling og klarlak umiddelbart efter hinanden inden for max 1-2 timer. Ved normal luftfugtighed og ca. 20 grader er det tør på ca.

Kan man male på lakeret møbel?

Dyp og mal med kalkmaling, uden forarbejde. Du kender det nok, hvis du har et lakeret møbel du gerne vil male så skal du slibe en hel dag. (Og ryste en hel dag efter) Det skal du ikke med kalkmaling fra Jeanne d'Arc Living. Du maler bare direkte på det lakerede møbel / emne du gerne vil have malet.

Hvad er en Lakrulle?

Lakrulle Micro skumrulle 10cm. Brug denne skum lakrulle til pænere lakarbejde med træmaling og lakker, på store flader som eks. kækkenlåger, døre eller bordplader m.m. Skumrullen lægger et meget tyndt lag lak eller træmaling på, og med meget lidt rullestruktur.

Kan man lakere ovenpå akrylmaling?

Som hovedregel gælder det, at vandbaseret alkydmaling kan bruges på oliebaseret akrylmaling, men du kan omvendt ikke bruge oliebaseret alkydmaling på vandbaseret akryl. Så hvis du ikke ved hvilken type maling, der oprindeligt et malet med, vil du altid kunne bruge alkydmaling ovenpå på eksisterende maling.

Hvilken farve maling til stuen?

De mørke farver signalerer ro, mens de lyse farver signalerer aktivitet. Og vi har alle sammen brug for begge former for energi. Kan du godt lide lyse farver, som eksempelvis gul, lysegrå eller lyserød, kan det synes oplagt at bruge dem i de rum i dit hjem, hvor du er social og aktiv sammen med venner og familie.

Hvad er forskellen på hvid og modehvid?

Modehvid. Modehvid giver et blødt lys i rummet. Den bløde fornemmelse kommer af, at nuancen er relativt mørk sammenlignet med de andre hvide. Udover Umbra indeholder modehvid også et stænk af Oxydgul, som giver malingen et svagt gyldent skær.

Hvilken hvid maling dækker bedst?

Dyrup Væg 05 Mat & Vaskbar Hvid – Den bedste smudsafvisende maling. Med denne maling fra Dyrup på dine vægge skal du ikke længere bekymre dig om smuds på væggens overflade.