Table of Contents:

 1. Hvem opfandt katana?
 2. Hvad hedder et samurai sværd?
 3. Hvor lang tid tager det at lave et samurai sværd?
 4. Hvor langt er et katana sværd?
 5. Hvad er et samurai sværd lavet af?
 6. Hvor kan man købe en katana?
 7. Hvad er et samuraisværd?
 8. Hvad hedder et ninja sværd?
 9. Er det lovligt at have et sværd?
 10. Hvad er en blankvåbentilladelse?
 11. Hvad koster en katana?
 12. Kan man købe en katana i Danmark?
 13. Kan man få en katana i Danmark?
 14. Hvornår levede ninjaerne?
 15. Hvad var en ninja?

Hvem opfandt katana?

Katanaen som våben stammer fra omkring år 1200, men teknikken bag det forfinede sværd stammer helt tilbage fra 900-tallet, hvor en særlig japansk smedeteknik blev udviklet.

Hvad hedder et samurai sværd?

Samuraier bar altid to sværd. Et langt sværd kaldes en katana ("sværd" på japansk, men bruges nu om en speciel slags sværd). En katana er et enægget sværd. Det er det, som mange kender som et samuraisværd.

Hvor lang tid tager det at lave et samurai sværd?

200 katana fuldtids-smede i Japan) fremstilles en katana af stålet 'tamahagene' som udvindes af jern sand, som blev fremvist og rundsendt til foredraget. Jern sandet, sammen med kul, bliver lagt i et stort ler-kar når den rigtige temperatur er opnået. Denne proces tager cirka en uge (så vidt huskes).

Hvor langt er et katana sværd?

Katana er historisk forbundet med den japanske kriger, samuraien, og kaldes derfor også samuraisværd. Et kortsværd med en klinge på mellem 30 og 60 cm (1-2 shaku langt) der blev båret som et katana-sværd med sværdets æg pegende opad.

Hvad er et samurai sværd lavet af?

Jern-sand der anvendes til fremstilling af det japanske sværd, katana.

Hvor kan man købe en katana?

Katana
 • Arashi Katana. Håndsmedet og hærdet kulstofstål Kan bruges til skære øvelser Leveres fragt fri i Danmark. ...
 • Bamboo-Katana. Leveres fragt fri i Danmark. ...
 • BLACK AND WHITE KATANA. 799,00 kr. ...
 • Bushi Katana. ...
 • Choukin Katana. ...
 • COLD STEEL - WARRIOR CHISA KATANA. ...
 • COLD STEEL - WARRIOR KATANA. ...
 • COLD STEEL - WARRIOR NODACHI.

Hvad er et samuraisværd?

Katana (刀) tilhører gruppen af traditionelle japanske sværd (日本刀, nihonto), der blev båret af samuraiklassen i det feudale Japan, også almindeligvis omtalt som et "samuraisværd". Moderne versioner af katana bliver undertiden fremstillet under ikke-traditionelle materialer og metoder.

Hvad hedder et ninja sværd?

Ninja-sværd, også kaldet ninjatō, er et sværd tilhørende en ninja. Sværdet består af et skaft samt en lige klinge af metal. Sværdet stammer fra den feudale periode i Japan.

Er det lovligt at have et sværd?

For at købe vores sværd, økser og knive med blade/klinger på 12 cm. eller over kræver det, at du anskaffer dig en blankvåbentilladelse hos Politiet. Tilladelsen er gratis og gælder i ti år. VÅBENSAMLERTILLADELSE.

Hvad er en blankvåbentilladelse?

Blankvåbentilladelsen gælder for en række knive og sværd, - som ikke tjener et normalt anerkendelsesværdigt formål. Ønsker man at dekorere en væg med et eller flere blankvåben kræves tilladelse til dette. Blankvåben tilladelse: Kan søges af personer med ordnede forhold der er minimum 18 år gamle.

Hvad koster en katana?

Fra 1800-tallet. 10.000 kr.

Kan man købe en katana i Danmark?

Der er 93 varer. Vær venligst opmærksom på, at katana kræver samler- eller våbentilladelse. For at købe katana hos Aalborg BudoShop...

Kan man få en katana i Danmark?

Det er nemt at tilladelse til at købe et sværd, og så behøver man ikke opbevare det i et våbenskab. Det møder nu kritik. Hvis du vil anskaffe dig et samuraisværd, skal du blot udfylde en ansøgning - en såkaldt blankvåbentilladelse.

Hvornår levede ninjaerne?

Udbredelsen af ninja var størst i borgerkrigsperioden Sengoku Jidai i Japans middelalder. I 1700-tallet blev ninjaerne gjort til populære figurer i historier og kabuki-skuespil.

Hvad var en ninja?

En Ninja eller oprindeligt, Shinobi no Mono, (忍者 ordret oversat: “Den, som er skjult” eller “Den, som udholder”) var mænd og kvinder, som var oplært i den japanske krigskunst ninjutsu (omtrent = ”kunsten at holde sig skjult”) i det feudale Japan (før 1868 e.Kr.).