Table of Contents:

 1. Hvad er Kabaen bygget af?
 2. Hvad bruger man Kabaen til?
 3. Hvorfor går man rundt om Kaba?
 4. Hvad er en jihad?
 5. Hvorfor skiftede byen Yathrib navn til Medina?
 6. Hvad er der inden i Mekka?
 7. Hvor mange muslimer er der i hele verden?
 8. Hvad er Kaba en og hvorfor er den hellig?
 9. Hvem er Abraham i jødedommen?
 10. Hvad foregår der under en hajj?
 11. Hvad er hajj ritualet?
 12. Hvor mange gange skal man gå rundt om Kabaen?
 13. Hvad er jihad piller?

Hvad er Kabaen bygget af?

Bjergart MarmorBryozokalk Kaba/Materialer

Hvad bruger man Kabaen til?

Kabaen er mål for hajj og angiver bederetningen for muslimer over hele verden.

Hvorfor går man rundt om Kaba?

Til pilgrimsfærden hører faste ritualer, og vandringen syv gange om den hellige Ka'ba er obligatorisk. Ka'baen er et symbol på Guds enhed, og vandringen med Ka'baen som centrum er symbol på, hvordan mennesket bør have Gud i bevidsthedens centrum i al sin virksomhed. Pilgrimsfærden aktualiserer abrahamlegenden.

Hvad er en jihad?

Jihad betegnes ofte som “hellig krig“, men betyder på arabisk “stræben“ og er for langt de fleste muslimer ensbetydende med en personlig, ikke-voldelig og åndelig stræben efter at være en god muslim. Nogle islamlærde skelner mellem to former for jihad, den “lille jihad“ og den “store jihad“.

Hvorfor skiftede byen Yathrib navn til Medina?

Al Medina – oprindelig Yathrib – er en vigtig by i Saudi-Arabien og en hellig by i religionen islam. I 622 foretog Muhammed en hidjra og emigrerede fra byen Mekka til Medina. Her udvikledes islam endeligt til en selvstændig religion. Muhammed opbyggede en menighed og umma i Medina.

Hvad er der inden i Mekka?

Det vigtigste religiøse samlingspunkt i byen er den syvtårnede moské Al-Haram-moskeen (Masjid al-Haram). I moskeens gård er ka'baen symbol på guds enhed. Når muslimer verden over beder, vender de sig med retning imod ka'baen i Mekka. Ifølge islam bør enhver muslim tage en pilgrimsfærd til Mekka mindst en gang i livet.

Hvor mange muslimer er der i hele verden?

I dag kan ca. 1 milliard mennesker statistisk set betegnes som muslimer, og islam er en verdensreligion, den største næst efter kristendommen. Flertallet af verdens muslimer lever i Indonesien, Malaysia, Pakistan og de centralasiatiske republikker, mens kun ca. 21 % lever i de arabisk talende lande i Mellemøsten.

Hvad er Kaba en og hvorfor er den hellig?

Ka'baen ifølge islam Ka'baen blev ifølge Koranen bygget af profeten Abraham og Ismael, og Abraham murede den sorte sten ind i Ka'baen. Før islam var bygningen et betydningsfuldt hedensk kultsted og valfartsmål. Ka'baen blev valgt som religiøst centrum af Muhammed.

Hvem er Abraham i jødedommen?

Abraham (hebraisk: אַבְרָהָם, Avraham, ʾAḇrāhām, arabisk: إبراهيم, Ibrahim), hyrden og ejeren af hjorden, er en central figur i det Gamle Testamente, der ser ham som den ældste stamfader til Israels folk.

Hvad foregår der under en hajj?

Inden ankomsten til Mekka skal muslimen iklædes ihram, en særlig hvid klædedragt. På den første dag løber eller går man syv gange rundt om Kabaen, drikker vand fra Zamzambrønden og går eller løber syv gange mellem de små høje Safa og Marwa. På andendagen gennemføres et ritual ved Arafat, en slette lidt uden for Mekka.

Hvad er hajj ritualet?

* Hajj består af en række faste ritualer. - Ritualet begynder med en bøn, 'Talbiya Du'a' ved Miqat uden for Mekka. Her ifører man sig også de hvide klæder, 'Ihram'. - Dernæst skal man gå rundt om den kubiske Ka'ba syv gange, hvorefter man drikker af Zamzam-brøndens vand og går mellem højene Safa og Marwa syv gange.

Hvor mange gange skal man gå rundt om Kabaen?

Når muslimer kommer til Mekka, så skal de blandt andet hen til Kabaen. Den skal de gå rundt om syv gange. Kabaen er en stor stort firkantet bygning, der ligger midt i Al-Haram-moskeen. Den er det helligste sted for muslimer.

Hvad er jihad piller?

Captagon-piller blev oprindelig udviklet til medicinsk brug. Ulovlige udgaver af midlet er af blandt andet af det italienske politi blevet døbt 'jihad-piller', efter at krigere fra Islamisk Stat har brugt det under kampe.