Table of Contents:

 1. Hvad betyder forkortelsen L?
 2. Hvad står SU senest for?
 3. Hvordan forkorter man linje?
 4. Hvad betyder Svar udbedes?
 5. Hvordan forkorter man svar udbedes?
 6. Hvordan staver man til linje?
 7. Hvad er forkortelsen af kilobit?
 8. Hvad er at svumme?
 9. Hvad betyder forældede?
 10. Hvad er en våbenstilstand?
 11. Hvad betyder SU invitation?
 12. Hvordan forkorter man på vegne af?

Hvad betyder forkortelsen L?

lforkortelsen for SI-rumfangsenheden liter. l – dansk forkortelse for størrelsen lille og engelsk forkortelse for størrelsen large (på dansk stor). L – partibogstavet for partierne Danmarks Kommunistiske Parti Marxister-Leninister og Liberalt Centrum.

Hvad står SU senest for?

S.U. (svar udbedes) Det er i dag meget almindeligt at ringe og sige tak for invitationen, men i princippet er det mest korrekt at svare skriftligt på en skriftlig invitation. Man skal helst svare, et par dage efter man har modtaget invitationen.

Hvordan forkorter man linje?

(ofte skrevet Linje (se ndf.), vist ikke før sidste halvdel af 19. aarh. – nu ikke i rigsspr.: Line.

Hvad betyder Svar udbedes?

udbede verbum (opslaget er forkortet – læs hele artiklen på ordnet.dk) -r, udbad, udbedt [-ˌbeˀ] eller [-ˌbeˀðə] anmode om – formelt svar udbedes 1 giv et svar; et svar er ønskeligt eller påkrævet 1. a = svar udbedes (på invitationer) s.u.

Hvordan forkorter man svar udbedes?

Vidste du, at "svar udbedes" kun kan forkortes "s.u." (ikke "SU" eller "S.U.")? Det vil sige, at man skal skrive "S.u. senest den 15. juli" (med stort S og lille u), når man skriver det på en linje for sig selv – hvilket man typisk gør.

Hvordan staver man til linje?

Indtil 2001 kunne linje også staves linie. Sidstnævnte staveform blev imidlertid afskaffet fra officiel hold med Retskrivningsordbogens 3. udgave, der udkom 12. november 2001.

Hvad er forkortelsen af kilobit?

Forkortes kB. Forkortelsen kb (med lille b) betyder kilobit (1 byte er 8 bit).

Hvad er at svumme?

Når fliseklæberen har sat sig en smule, kan du anlægge din mørtel i fliseklæberen, der nu vil fungerer som hæftemiddel. (At svumme vil sige at lave en lidt tyndere blanding der påføres med pensel.) Område skal fugtes let op forinden fx med en vandforstøver.

Hvad betyder forældede?

Forældet betyder omtrent det samme som ugyldig.

Hvad er en våbenstilstand?

Våbenhvile eller våbenstilstand er, som navnet siger, en standsning af kamphandlingerne. Til forskel fra en fredsslutning er våbenhvilen i princippet en midlertidig aftale, som kan indgås direkte mellem parterne, og som kan have virkning for afgrænsede dele af slagmarken eller for hele krigsførelsen.

Hvad betyder SU invitation?

S.U. (svar udbedes) Det er i dag meget almindeligt at ringe og sige tak for invitationen, men i princippet er det mest korrekt at svare skriftligt på en skriftlig invitation. Man skal helst svare, et par dage efter man har modtaget invitationen.

Hvordan forkorter man på vegne af?

p.b.v. — Den Danske Ordbog.