Table of Contents:

 1. Hvad symbolisere en sygeplejerske?
 2. Hvorfor strækker sygeplejerskerne?
 3. Hvilken betydning havde Florence Nightingale for udviklingen af sygeplejen?
 4. Hvad står DSR for?
 5. Hvad symboliserer et hospital?
 6. Hvad symbolisere Firkløveren?
 7. Hvad symbolisere tryghed?
 8. Hvor er sygeplejersker organiseret?
 9. Hvor mange sygeplejersker der i Danmark?
 10. Hvor mange medlemmer har Dansk Sygeplejeråd?
 11. Hvad betyder sygeplejerske strejken?
 12. Hvor længe strejker sygeplejerskerne?
 13. Hvornår har sygeplejerskerne strejket?
 14. Hvor længe skal sygeplejerskerne strejke?
 15. Hvad gik konflikten i 2008 ud på?

Hvad symbolisere en sygeplejerske?

Dansk Sygeplejeråds gyldne firkløver har i ét hundrede år fungeret som symbol for de danske sygeplejersker. Med åbningen af Dansk Sygeplejehistorisk Museum i Kolding er emblemet og dets historie kommet på museum.

Hvorfor strækker sygeplejerskerne?

På Tronholmen mødtes de strejkeramte sygeplejersker nemlig for at dyrke yoga i forsøget på at øge den folkelige opbakning. Sygeplejerskerne kræver højere løn og bedre arbejdsvilkår. Derfor har 5.000 sygeplejersker strejket siden den 19. juni.

Hvilken betydning havde Florence Nightingale for udviklingen af sygeplejen?

I dag er det 200 år, siden Florence Nightingale blev født. Ikke alene grundlagde hun den moderne sygepleje, hun var også foregangskvinde for patientsikkerhed, kendte betydningen af hygiejne og anvendte data for kontinuerligt at forbedre praksis. Vi kan lære meget af Nightingale – også relateret til corona.

Hvad står DSR for?

Dansk Sygeplejeråd (DSR) er en partipolitisk uafhængig fagforening, der arbejder med løn- og ansættelsesforhold og organisatoriske interesser for sygeplejersker.

Hvad symboliserer et hospital?

Hospitalet kan, hvis du er patient, også symbolisere, at du har brug for omsorg og kærlig pleje, måske allermest af dig selv.

Hvad symbolisere Firkløveren?

Firkløveren betragtes af mange som et symbol på lykke. I middelalderlig folketro blev firkløveren sågar tillagt en helt særlig tryllekraft. Firkløver-halskæden er altså ikke bare et almindeligt smykke. Det er et indgraveret smykke med en helt særlig symbolsk betydning for bæreren af halskæden.

Hvad symbolisere tryghed?

Her nogle bud på, hvad farverne kan symbolisere og hvordan de kan påvirke den der kigger på dem....Påvirkning og symbolik.
PåvirkningSymbolik
BRUNPositiv Tryghed, stabil, pålidelig, hjemme, komfort, ro Negativ Kedelig, usjov, stilleståendeTryghed, trivsel, jord

Hvor er sygeplejersker organiseret?

Dansk Sygeplejeråds bygning på hjørnet af Kvæsthusgade og Sankt Annæ Plads i København. Dansk Sygeplejeråd (i forkortet form DSR) er den faglige organisation, hvis formål er at samle Danmarks sygeplejersker til varetagelse af disses faglige, løn- og ansættelsesmæssige og organisatoriske interesser.

Hvor mange sygeplejersker der i Danmark?

72.164 autoriserede sygeplejersker var beskæftigede i 2019. Det er en stigning på 15 % siden 2009.

Hvor mange medlemmer har Dansk Sygeplejeråd?

Medlemsstatistik 2020 Den 1. januar 2020 har Dansk Sygeplejeråd 78.403 medlemmer. 55.850 af disse medlemmer er i beskæftigelse og 8.373 er studerende.

Hvad betyder sygeplejerske strejken?

Siden 19. juni har mere end 5.000 sygeplejersker været i strejke. De strejkende sygeplejersker mener blandt andet, at deres løn blev sat for lavt, da man lavede Tjenestemandsreformen i 1969.

Hvor længe strejker sygeplejerskerne?

Afsluttet ved regeringsindgreb, der ophøjer mæglingsskitsen, som sygeplejerskerne nedstemte, til lov. Sygeplejerskestrejken 2021 (19. juni 2021 - 28. august 2021) var en strejke foranlediget af uoverensstemmelser ved overenskomstforhandlingerne i 2021 mellem medlemmerne af Dansk Sygeplejeråd og regionerne.

Hvornår har sygeplejerskerne strejket?

Sygeplejerskerne strejkede for første gang i 1973 (Mikkelsen 1994). Det var også i 1970'erne, at den formelle ligeløn blev indført, først i overenskom- sterne i 1973 og siden ved lov i 1976. Siden har lønforskellen mellem mænd og kvinder ikke rykket sig meget.

Hvor længe skal sygeplejerskerne strejke?

Kongressen vedtog hovedbestyrelsens forslag om et strejkekontingent på 125 kr. pr. måned fra 1. oktober 2021 og frem til marts 2024.

Hvad gik konflikten i 2008 ud på?

2008 Maratonkonflikten april nedlagde FOA og Sundhedskartellet arbejdet og gik i strejke, fordi arbejdsgiverne ikke ville møde sygeplejerskernes krav om 15 procent mere i løn. Strejken trak ud i otte uger, men Folketinget nægtede at gribe ind og var på vej på sommerferie, da en OK-aftale endelig blev landet 13. juni.