Table of Contents:

 1. Hvad dækker EU sygesikring?
 2. Er sundhedskort og sygesikringskort det samme?
 3. Hvad dækker det blå sygesikringskort i Spanien?
 4. Hvad dækker sygesikringen i udlandet?
 5. Hvad dækker det gule sygesikringskort i udlandet?
 6. Hvor længe gælder EU-sygesikringskort?
 7. Hvad er forskel på gruppe 1 og 2 sygesikring?
 8. Hvornår bliver sygesikringskortet digitalt?
 9. Kan man rejse uden det blå sygesikringsbevis?
 10. I hvilke lande skal man bruge det blå sygesikringskort?
 11. Hvilke rejseforsikringer skal man have?
 12. Hvor fornyer man EU-sygesikringskort?
 13. Kan man rejse uden EU sygesikring?
 14. Hvorfor vælge sygesikringsgruppe 2?
 15. Hvorfor sygesikringsgruppe 2?

Hvad dækker EU sygesikring?

Det blå sygesikringskort kan kun bruges i EU-lande, Norge, Island, Liechtenstein og Schweiz. Det blå sygesikringskort dækker lægebehandling og medicin ved tilskadekomst, akut sygdom og ved behovsbestemt sygehjælp. Lægen kan kræve eventuelle egenbetalinger, inden behandlingen går i gang.

Er sundhedskort og sygesikringskort det samme?

Sundhedskortet er navnet for det gule sygesikringsbevis, og det giver dig ret til sundhedsydelser. På kortet står dit navn, cpr-nummer og kontaktoplysninger til din læge. Sundhedskortet skal medbringes, når du er ved: læge.

Hvad dækker det blå sygesikringskort i Spanien?

Det blå sygesikringskort giver dig ret til at modtage behandling fra den offentlige sygesikring i samtlige EU/EØS lande, samt Schweiz. Kortet dækker ikke behandling hos private læger eller på private hospitaler.

Hvad dækker sygesikringen i udlandet?

EU-sygesikringskortet dækker: udgifter til nødvendig læge- og sygehusbehandling, medicin m.m. hvis behandleren er tilknyttet den offentlige sygesikring i det land, man opholder sig i. både akut sygdom/ tilskadekomst og såkaldt 'behovsbestemt sygehjælp'.

Hvad dækker det gule sygesikringskort i udlandet?

Det gule sundhedskort giver dig adgang til lægen, og du kan komme på hospitalet på lige fod med borgerne i det land, du holder ferie i. Både Grønland og Færøerne har et anderledes behandlingssystem, end vi er har i Danmark. Det er derfor altid en fordel at supplere med en rejseforsikring.

Hvor længe gælder EU-sygesikringskort?

Kortet er gratis og er gyldigt i op til fem år. Hvis du skal bruge kortet til andet end ferie eller bor i udlandet kan gyldigheden være kortere. Det er vigtigt, at dit blå EU-sygesikringskort er gyldigt i hele den periode, du opholder dig i udlandet.

Hvad er forskel på gruppe 1 og 2 sygesikring?

Du kan vælge mellem to sikringsgrupper Som dansk statsborger med bopæl i Danmark kan du vælge mellem to sygesikringsgrupper: sikringsgruppe 1 - du er tilmeldt en bestemt læge og skal have henvisning til speciallæger. sikringsgruppe 2 - du er ikke tilmeldt en bestemt læge og skal ikke have henvisning til speciallæger.

Hvornår bliver sygesikringskortet digitalt?

Det gule sygesikringskort bliver i år digitalt. I 2021 kommer en sygesikringskort app til iPhone og Android. Danskerne får i år endnu et kort som en app på mobilen. Det sker når Digitaliseringsstyrelsen i 2021 er klar med sundhedskortet, også kendt som sygesikringsbeviset, som en app til iPhone og Android.

Kan man rejse uden det blå sygesikringsbevis?

Hvis du har ret til det blå EU-sygesikringskort, så er du dækket af den offentlige sygesikring, hvad enten du har kortet med dig eller ej. Du er også dækket, selvom du ikke har bestilt det blå kort på forhånd. Men du risikerer selv at skulle lægge ud for udgifter til behandling.

I hvilke lande skal man bruge det blå sygesikringskort?

Det blå EU-sygesikringskort giver dig adgang til offentlig behandling på lige fod med andre borgere i EU, Norge, Island, Liechtenstein og Schweiz. Kortet dækker dog ikke behandling på private hospitaler eller anden privat behandling.

Hvilke rejseforsikringer skal man have?

Er du dækket, hvis du arbejder i din ferie? Din private rejseforsikring dækker kun, hvis du er på ferie. Hvis du er på en arbejdsrejse, skal du have en erhvervsrejseforsikring eksempelvis gennem din arbejdsplads.

Hvor fornyer man EU-sygesikringskort?

Kortet dækker imidlertid ikke alt. Se hvordan kortet sikrer dig i vores guide. Det blå kort er gratis, og du kan forny det på borger.dk.

Kan man rejse uden EU sygesikring?

Rejser du uden for EU-landene, Norge, Island, Liechtenstein, Schweiz og Storbritannien, er du ikke dækket af den offentlige sygesikring i Danmark, og du kan derfor hverken anvende dit gule sundhedskort eller dit blå EU-sygesikringskort.

Hvorfor vælge sygesikringsgruppe 2?

Sikrede i gruppe 2 kan frit vælge mellem alle læger og er ikke tilmeldt en fast, praktiserende læge. Hvis du er i gruppe 2, kan du frit søge behandling hos læge, speciallæge, tandlæge, tandplejer og kiropraktor. Hvis du skal til fysioterapeut, fodterapeut eller psykolog, skal du stadig have en lægehenvisning.

Hvorfor sygesikringsgruppe 2?

Hvis man er medlem af sygesikringsgruppe 2, ydes en betydelig refusion for lægekonsultationer, selvom Hejmdal ikke har overenskomst med den offentlige sygesikring. I gruppe 2 har man frit valg af speciallæge, inklusive psykiater og børne- og ungdomspsykiater, og man kan uden henvisning bestille tid hos os.