Table of Contents:

 1. Hvor meget skal det blæse før man kan flyve med drage?
 2. Hvordan man laver en drage?
 3. Hvilken drage skal jeg vælge?
 4. Hvor må man flyve med drage?
 5. Hvordan flyver man med en drage?
 6. Hvordan sætter man snor på en drage?
 7. Hvordan får man en drage til at flyve?
 8. Hvordan kan en drage flyve?
 9. Hvorfor flyver flyene så lavt?
 10. Hvor lavt må man flyve?
 11. Hvor højt må man flyve med en drage?

Hvor meget skal det blæse før man kan flyve med drage?

Når du første gang skal ud at flyve med din drage, er det vigtigt, at du tager vinden i betragtning. Det må ikke blæse for hårdt, for så er dragen meget vanskelig at styre, og den trækker meget. En styrbar drage vil få for meget fart og være vanskelig at manøvrere i luften. Vent til en dag med jævn vind!

Hvordan man laver en drage?

Byg en drage
 1. Skær pinden over i to, så du har en på 90 cm og en på 60 cm.
 2. Skær et lille hak i hver ende af hver pind med en kniv. ...
 3. Læg de to pinde parallelt ved siden af hinanden og bind dem sammen med sejlgarn. ...
 4. Bind ca 3 meter sejlgarn rundt om korset. ...
 5. Klip dragens dug til. ...
 6. Læg korset op på dugen.

Hvilken drage skal jeg vælge?

Første valg er om det skal være 1-linet eller 2-linet drage. Alle 1-linede drager er varianter af en klassisk konstruktion, hvor dragen trækkes op af vinden og holdes stabil af en form for hale. Lykken er ofte gjort af motivet på dragen – og selvfølgelig det at den kommer i luften og flyver.

Hvor må man flyve med drage?

Ifølge dansk lov må drager højst sættes 100 meter op over jorden og ikke tættere end 5 km på en flyveplads eller lufthavn.

Hvordan flyver man med en drage?

- Du skal starte med at vende ryggen til vinden. - Begynd at gå bagud og løsne dragesnoren lidt efter lidt, så dragen stiger jævnt op i luften. Du kan evt. begynde at løbe lidt, hvis vinden ved jorden ikke er alt for god.

Hvordan sætter man snor på en drage?

Bind et stykke snor fast i dragens øverste og nederste spids – den skal være så lang, at der er ca. 20 cm's luft imellem snor og drage, når du løfter i snoren midt på. Bind en lang snor – den snor I skal styre dragen med – fast på snoren cirka der, hvor pindene krydser hinanden.

Hvordan får man en drage til at flyve?

Så handler det blot om at få dragen op, hvor den hører til: i luften! Stå med vinden i ryggen og sørg for god plads foran dig og din drage. Halen skal ligge fri på jorden, så den let kan flyve med op. Nu skal du løsne dragesnoren lidt efter lidt, så dragen stiger jævnt og stødt.

Hvordan kan en drage flyve?

Når dragen flyver, er der tre kræfter på spil. Det er dragesnorens kraft, vindens kraft og tyngdekraften....Det er dragesnorens kraft, vindens kraft og tyngdekraften.
 1. Vindens kraft skubber dragen bagud og op.
 2. Dragesnorens kraft trækker dragen fremad og ned.
 3. Tyngdekraften trækker dragen lige ned mod jorden.

Hvorfor flyver flyene så lavt?

Torsdag eftermiddag fløj fly med retning mod Københavns Lufthavn nemlig så lavt, at man tydeligere end normalt kunne se og høre de mange fly. Og årsagen til det skal findes i en kombination af vindforhold og renoveringsarbejde.

Hvor lavt må man flyve?

I forvejen er der begrænsninger for 28 særligt følsomme naturområder, hvor fly og helikoptere ikke må flyve i højder under 300 meter. Normalt der flyves ned til 150 meter.

Hvor højt må man flyve med en drage?

Drager og balloner Det er i Danmark tilladt at flyve i højder ned til 150 m over terræn, og derudover så flyver militæret og lægehelikopterne i højder, der er endnu lavere.