Table of Contents:

 1. Hvad jeg har lært af at rejse?
 2. Hvorfor rejser du?
 3. Er det vigtigt at rejse?
 4. Hvordan udvikler det en person at rejse ud og møde andre kulturer?
 5. Hvorfor er kultur vigtigt?
 6. Hvad er et filter i den interkulturelle kommunikationsproces?
 7. Hvem siger at rejse er at leve?
 8. Hvad var formålet med opdagelsesrejser?
 9. Hvad er kulturel dannelse?
 10. Er kunsten nødvendig?

Hvad jeg har lært af at rejse?

11 ting du lærer af at rejse ude i verden
 1. At træffe alle de rigtige valg. ...
 2. At blive god til at lægge et budget. ...
 3. At få rejsen til at blive afslappende og fleksibel. ...
 4. At tale lokalt med de lokale. ...
 5. At værdsætte dine oplevelser. ...
 6. At lære at kun få materielle ting betyder noget. ...
 7. At få sat din hverdag i perspektiv.

Hvorfor rejser du?

Du bliver mere åben over for nye ting Simpelt! Når du rejser, møder du nye mennesker uden for din normale sociale omgangskreds. De mennesker får dig til at åbne øjnene for nye ting og nye måder at agere på, hvilket gør, at der er større sandsynlighed for, at du kaster dig ud i nye eventyr eller udvikler nye vaner.

Er det vigtigt at rejse?

Når du rejser, er du åben for nye venskaber og lærer dermed at håndtere forskellige typer af personligheder. Dette kan du tage med hjem til Danmark, hvor alt er så formelt. Noget du kan ikke kan undgå når du er ude og rejse er at opleve de forskellige kulturer. Fattigdommen og de utroligt store huller i samfundet.

Hvordan udvikler det en person at rejse ud og møde andre kulturer?

Kulturel mangfoldighed er en del af vores egen selvforståelse og evne til at se værdi i andre mennesker. ... Desuden lærer vi om os selv, når vi lærer om andre kulturer. I mødet med en anden kultur forstørres de aspekter, vi har tager for givet ved vores egen kultur. Ved at se på andre ser vi på os selv.

Hvorfor er kultur vigtigt?

Derudover er kulturen vigtig, fordi den bidrager til læring og forståelse af den tid, der er nu, og den tid, der var engang. Gennem kulturen kan vi lære rigtig meget, om det samfund vi lever i, og det er også i kulturen vi kan lære og forstå, hvordan samfundet er blevet, som det er nu.

Hvad er et filter i den interkulturelle kommunikationsproces?

Modellen for interkulturel kommunikation – kulturfiltermodellen - har Øyvind Dahl udviklet ud fra den traditionelle lineære kommunikationsmodel med afsender, budskab/melding og modtager. Bag kulturfiltermodellen ligger følgende kulturforståelse. Ordet kultur bruges forskelligt efter den sammenhæng, det indgår i.

Hvem siger at rejse er at leve?

Citatet findes i Mit Livs Eventyr (første danske udgave 1855) anbragt under året 1844. Umiddelbart efter skildringen af Jenny Lind har Andersen skrevet denne tekst.

Hvad var formålet med opdagelsesrejser?

Gennem tiderne har opdagelsesrejsende rejst kloden tynd for at opdage nye lande og handelsruter, for at indsamle viden og for at gøre sig fortjent til rigdom og berømmelse. Tilsammen har disse rejser været med til at udvide og forme vores bevidsthed og viden om verden.

Hvad er kulturel dannelse?

Den kulturelle dannelse er udtryk for en tilegnelse og indsigt i viden om kultur og kunst samt evnen til at reflektere over den. Forskelle i kulturel, etnisk, socioøkonomisk, religiøs og tidsmæssig baggrund sætter en forskellig dagsorden for rammesætningen af den kulturelle dannelsesdiskussion.

Er kunsten nødvendig?

Vi har en vigtig funktion i de kunstneriske kredsløb. Men det er grundlæggende kunstnere, der skal lave kunsten. Den kunstneriske frihed er lige så afgørende for et samfund som for eksempel pressens friheden eller domstolenes uafhængighed.