Table of Contents:

 1. Hvem efterfulgte Indira Gandhi?
 2. Hvem skød Gandhi?
 3. Hvad hed Gandhi til fornavn?
 4. Hvornår døde Indira Gandhi?
 5. Hvad gik Gandhi ind for?
 6. Hvad hed det selvstændige Indiens første premierminister?
 7. Hvornår blev Gandhi skudt?
 8. Hvad betyder Mahatma?
 9. Hvad ville Gandhi?
 10. Hvad er det højeste mål for Gandhi?
 11. Hvad hed den indiske advokat der havde stor betydning for Indiens selvstændighed?
 12. Hvilken vej inden for hinduismen fulgte Gandhi?
 13. Hvor gammel blev Gandhi?
 14. Hvad lavede Gandhi i Sydafrika?

Hvem efterfulgte Indira Gandhi?

Mordet var kulminationen på længere tids uroligheder mellem oppositionelle sikher og premierministerens Kongresparti. Hendes søn, den 40-årige Rajiv Gandhi, blev få timer efter mordet udpeget til ny premierminister.

Hvem skød Gandhi?

Oprettelsen af Pakistan ophidsede nationalistiske hinduer, der mente, at området var indisk territorium. Gandhis drabsmand Nathuram Godse var en af dem.

Hvad hed Gandhi til fornavn?

Mohandas Karamchand Gandhi eller Mahatma Gandhi (født 2. oktober 1869, død 30. januar 1948) var en indisk politiker og åndelig leder, der stod i spidsen for Indiens uafhængighedsbevægelse. Han er født i det lille fyrstedømme Porbandar nu i Gujarat.

Hvornår døde Indira Gandhi?

31. oktober 1984Indira Gandhi / Dato for attentatet

Hvad gik Gandhi ind for?

Mahatma Gandhi var en indisk politisk leder. Gandhi læste jura i London 1888-91 og virkede som sagfører i Sydafrika . Her arbejdede han for at bedre det indiske mindretals kår og udviklede sine idéer om civil ulydighed og ikke-vold som midler i den politiske kamp.

Hvad hed det selvstændige Indiens første premierminister?

Jawaharlal Nehru (जवाहरलाल नेहरू) (14. november 1889-27. maj 1964) var en indisk socialistisk politiker, der var en del af kredsen omkring Gandhi, og som i 1947 blev Indiens første premierminister – et embede han havde indtil sin død. Han var far til Indira Gandhi.

Hvornår blev Gandhi skudt?

30. januar 1948Mahatma Gandhi / Dato for attentatet

Hvad betyder Mahatma?

Mahatma er et udtryk fra Indien, som som direkte oversat betyder "stor sjæl". En lærer i meditationsteknikker. Åndelig vejleder.

Hvad ville Gandhi?

Han ville fx fremme enighed mellem hinduer og muslimer, udrydde urørlighed, udbrede spindehjul som led i en selvforsyningsstrategi, fremme afholdenhed og fjerne ulighed mellem kønnene. I 1929 lod Gandhi sig overtale til at vende tilbage til politik og begyndte året efter en civil ulydighedskampagne.

Hvad er det højeste mål for Gandhi?

Mens han ledede landsomfattende kampagner for at modvirke fattigdom, øge kvinders rettigheder, skabe religiøs og etnisk harmoni samt eliminere kastesystemets uretfærdigheder, anvendte Gandhi i højeste grad princippet om passiv modstand gennem borgerlig ulydighed for at befri Indien fra det udenlandske overherredømme.

Hvad hed den indiske advokat der havde stor betydning for Indiens selvstændighed?

Da Gandhi indledte ikke-samarbejdskampagnen i 1915, sluttede Nehru sig til ham. Han blev hurtigt én af Gandhis mest betroede medarbejdere. Efter Anden Verdenskrig blev Nehru INC's leder i de forhandlinger, der førte til indisk selvstændighed og opdelingen af den indiske kronkoloni i Pakistan og Indien.

Hvilken vej inden for hinduismen fulgte Gandhi?

Han ville fx fremme enighed mellem hinduer og muslimer, udrydde urørlighed, udbrede spindehjul som led i en selvforsyningsstrategi, fremme afholdenhed og fjerne ulighed mellem kønnene. I 1929 lod Gandhi sig overtale til at vende tilbage til politik og begyndte året efter en civil ulydighedskampagne.

Hvor gammel blev Gandhi?

78 år ()Mahatma Gandhi / Alder

Hvad lavede Gandhi i Sydafrika?

18: Gandhi bosætter sig i Sydafrika og arbejder som sagfører. I Sydafrika udviklede han sine ideer om civil ulydighed og ikkevold som midler i politisk kamp, og han gør bla. oprør mod anti-Indiske love i Sydafrika. 1915: Han vender tilbage til Indien og og etablerer Satyagraha Ashram.