Table of Contents:

 1. Hvad hedder en karate træner?
 2. Hvad betyder karate do?
 3. Hvor gammel er karate?
 4. Hvor kommer karate fra?
 5. Hvad er en sensei?
 6. Hvordan staver man til karate?
 7. Hvad betyder kihon?
 8. Er karate sundt?
 9. Hvor gammel er Daniel i Karate Kid?
 10. Hvor gammel var Karate Kid i filmen?
 11. Hvilket land kommer Taekwondo fra?
 12. Hvad hedder en lærer i kampsport?
 13. Er karate selvforsvar?
 14. Hvorfor er karate godt?

Hvad hedder en karate træner?

Sensei: Cheftræner, overhoved for dojo'en. (Ordet Sensei betyder nærmere "Den som har været der før"). Shiai kumite: Konkurrence karate, efter bestemte regler.

Hvad betyder karate do?

Terminologi af ordet karate Ordet 'karate' på japansk kan oversættes med "tom hånd". I dag bruges ordet karate også ofte om stilarter med oprindelse i andre lande. Man kan opstille 3 måder at definere karate på, med faldende grad af specificitet: Karate blev tidligere skrevet med 唐手, og har rod i Okinawa.

Hvor gammel er karate?

De japanske samuraier okkuperede Okinawa omkring år 1600 og forbød befolkningen at bære våben. Som reaktion herpå udvikledes traditionen for våbenløs kampkunst yderligere. I 1920'erne blev karate introduceret i det øvrige Japan af Gichin Funakoshi (), som her grundlagde sin shotokan karate.

Hvor kommer karate fra?

Karatens oprindelse kan spores tilbage til det 6. århundredes Kina, men grundlaget for den karate vi kender i dag opstod på den japanske ø Okinawa ved en sammenblanding af lokale og kinesiske kampformer. I moderne form præsenteredes karate i 1922 af Gichin Funakoshi.

Hvad er en sensei?

Sensei (先生 sensei) (bogstavligt "tidligere fødte") er en japansk titel og tiltaleform, der udtrykker respekt overfor lærere og øvrige personer med autoritet. Titlen anvendes inden for kampkunst/kampsport, men også inden for kunstneriske fag, kalligrafer, mangaka og øvrige udøvende kunstnere.

Hvordan staver man til karate?

Ordet karate bruges som regel i midten af ​​en sætning og udtales som det staves. Det kan også bruges i mere formelle sammenhænge.

Hvad betyder kihon?

Kihon er indlæring af grundteknikker som parader, stød, slag og spark, og har til formål at indøve bevægelserne rent teknisk. Det vil sige, præcision, kraftkoncentration og reflekser. Kihon er således grundpillen i karatetræningen.

Er karate sundt?

Karate er gavnligt for unge og gamle, tykke og tynde, store og små, fordi karate opøver en masse egenskaber: På den kropslige side handler det om det kondition, udholdenhed, balance, styrke, smidighed, hurtighed og elegance.

Hvor gammel er Daniel i Karate Kid?

Allerede da han spillede rollen som Daniel LaRusso i 80'er filmen 'Karate Kid' var folk forundrede over hans alder. I filmen spiller han nemlig en teenagedreng, men i virkeligheden var han allerede i begyndelsen 20'erne dengang.

Hvor gammel var Karate Kid i filmen?

FilmenKarate Kid” blev en stor succes i biograferne tilbage i 1984, og her spillede dengang 23-årige Ralph Macchio hovedrollen Daniel.

Hvilket land kommer Taekwondo fra?

Taekwondo er en koreansk kampsport. Taekwondo kan føre sin historie mere end 2000 år tilbage. Taekwondo har efterhånden udviklet sig til en international anerkendt sportsgren. Taekwondo var således med ved de Olympiske Lege 1988 i Seoul og igen i 1992 i Barcelona.

Hvad hedder en lærer i kampsport?

Sensei (先生 sensei) (bogstavligt "tidligere fødte") er en japansk titel og tiltaleform, der udtrykker respekt overfor lærere og øvrige personer med autoritet. Titlen anvendes inden for kampkunst/kampsport, men også inden for kunstneriske fag, kalligrafer, mangaka og øvrige udøvende kunstnere.

Er karate selvforsvar?

Karate som selvforsvar Karate betegnes, som et af verdens mest effektive selvforsvarssystemer. Dette skyldes blandt andet, at de grundlæggende parader, stød, spark og bevægelser, trænes igen og igen i forskellige serier og kombinationer med og uden modstander.

Hvorfor er karate godt?

Karate er først og fremmest træningen i at opnå balancen mellem krop og sind. Karate er derudover et effektivt selvforsvarssystem og krigskunst udviklet i østen. En karateudøver udvikler kroppens muskelstyrke, smidighed, fleksibilitet, balance, koordination, timing og åndedræt. ...