Table of Contents:

 1. Hvorfor bliver planter brune i spidserne?
 2. Hvad er rigtigt om spiring og vækst?
 3. Hvorfor bliver mine planter brune?
 4. Hvad indeholder et frø?
 5. Hvilken effekt har fordampningen fra planten?
 6. Kan planter vokse uden vand?
 7. Hvorfor får min plante brune pletter?
 8. Hvorfor får min Fingerfilodendron brune blade?
 9. Hvordan et majsfrø er opbygget?
 10. Hvad betyder spiring?

Hvorfor bliver planter brune i spidserne?

Overdreven gødning kan være årsag til brune spidser på bladene. Ubrugte salte ophober sig over gødet jord og skader planternes rødder. Denne sygdom kan forekomme, hvis du bare gøder nu og da. Hvis du bruger for meget gødning på én gang, vil alt ikke blive absorberet.

Hvad er rigtigt om spiring og vækst?

For at kunne spire, skal frøet også bruge luft (ilt). Hvis der er meget vand i jorden, kan frøet ikke få luft nok til at spire. Det er det samme der sker, hvis du vander en potteplante for meget. Hvis rødderne står i vand, kan planten ikke få luft nok gennem rødderne og den visner.

Hvorfor bliver mine planter brune?

Brune pletter på blade forekommer ofte, på grund af for lave temperaturer indendørs, men det kan også skyldes, at planten har fået direkte sollys. ... Brune blade kan også skyldes kalkmangel, eller for meget gødning, og får din plante brune bladspidser betyder det, at planten får for lidt vand.

Hvad indeholder et frø?

Hvad er et frø Et frø er det udviklede, modne forstadie til en plante. Frøet består af en frøskal, med en kim og noget frøhvide indeni. Der er ikke frøhvide i alle frø. Frøskallen består af moderplantens væv.

Hvilken effekt har fordampningen fra planten?

Ud over et betydeligt vandtab medfører fordampningen fra spalteåbningerne, at der trækkes vand og næringsstoffer op fra rødderne til plantens øvre dele (se vandoptagelse og stoftransport), og at planten afkøles (se også varmeskader).

Kan planter vokse uden vand?

Til åndingen kræves ilt. Ligesåvel som der ikke kan optages vand uden der er ilt til stede, kan der heller ikke optages næring. Derfor er det, at man altid taler om vigtigheden af, at der er godt med ilt (luft) i vore jorde, såvel i haven, drivhus, som i urtepotten, for at planterne kan gro godt.

Hvorfor får min plante brune pletter?

Brune/ mørke pletter på bladene Har din plantes blade brune eller mørke pletter, kan det være tegn på overvanding. Er det noget siden du har vandet planten, og er jorden stadigvæk fugtig? Så har planten sandsynligvis fået mere vand end den havde brug for. Lad planten tørre helt ud før du vander den igen.

Hvorfor får min Fingerfilodendron brune blade?

Tørre/brun pletter på bladene: planten får sandsynligvis for meget direkte sol, og bladene bliver svedne. Placer planten et sted med indirekte sol i stedet.

Hvordan et majsfrø er opbygget?

Frøet består af en frøskal, med en kim og noget frøhvide indeni. Der er ikke frøhvide i alle frø. Frøskallen består af moderplantens væv....Et frø - en ny plante
 • Kimrod.
 • Kimknop der bliver til hele skuddet.
 • Et eller to kimblade, der ligger mellem kimrod og kimknop. Kimbladene kan indeholde næring.

Hvad betyder spiring?

Spiringen er den første begyndelse på en plantes liv. Mange planter har det, man kalder frøhvile, som er en periode på nogle uger eller måneder, hvor kimen er forhindret i at spire. Forhindringen består i, at frøet rummer nogle spirehæmmende stoffer, som skal fjernes, før spiringen kan komme i gang.