Table of Contents:

  1. Kan man se ISS i aften?
  2. Hvornår kan ISS ses fra Danmark?
  3. Kan man se rumstationen fra Jorden?
  4. Hvor højt oppe er rumstationen?
  5. Hvornår kan man se planeter?
  6. Hvor mange rumfærger er der?
  7. Hvor lang tid tager det at flyve til Den Internationale Rumstation?
  8. Hvor langt er der til ISS?
  9. Hvor længe er astronauter i rummet?
  10. Hvor mange landinger på Månen?

Kan man se ISS i aften?

I den kommende tid kan det lade sig gøre at se den internationale rumstation (ISS) på den danske nattehimmel. Den kommer til at stå lavt på himlen i sydvest. Den vil være oplyst af Solen og stå tilstrækkeligt højt til, at man kan lokalisere den, hvis det er nogenlunde mørkt, hvor man befinder sig.

Hvornår kan ISS ses fra Danmark?

ISS bevæger sig en bane i 400 kilometers højde, og lige nu er der tre mand ombord på rumstationen, der i september 2015 var bemandet af den danske astronaut Andreas Mogensen. Rumstationen vil kunne ses til og med 28. maj. Først i løbet af juli måned vil den atter kunne ses på aftenhimlen fra Danmark.

Kan man se rumstationen fra Jorden?

I denne bane bevæger rumstationen sig med en fart af ca. 28.000 km i timen, hvilket giver den en omløbstid på cirka 90 minutter, svarende til cirka 16 kredsløb i døgnet. Rumstationen er så stor, at den kan ses med det blotte øje fra Jordens overfladen. Dens nøjagtige position kan ses på blandt andet NASA's hjemmeside.

Hvor højt oppe er rumstationen?

Den Internationale Rumstation (engelsk: International Space Station eller forkortet ISS) er en rumstation i kredsløb om jorden i en højde af ca. 386 km.

Hvornår kan man se planeter?

Man kan stadig fange Jupiter på den tidlige aftenhimmel. Venus kan ses mod sydøst inden solopgang. Mars står næsten lige under Venus, men vil være svær/umulig at se.

Hvor mange rumfærger er der?

I alt blev der bygget seks rumfærger: Enterprise, Columbia, Challenger, Discovery, Atlantis og Endeavour. Den første rumfærge, Enterprise, var færdig i 1976. Det var kun en testrumfærge, som ikke skulle på mission i rummet. Rumfærgen Columbia var den første, der fløj i rummet.

Hvor lang tid tager det at flyve til Den Internationale Rumstation?

I første omgang flyttede man opsendelsen med et døgn fra den 1. september til den 2. september, og efter den seneste justering af ISS' bane omkring Jorden i juli har man nu udvidet flyveturen op til ISS til to døgn i stedet for seks timer.

Hvor langt er der til ISS?

Men ISS er firkantet, og den udgør den hidtil største menneskeskabte konstruktion i rummet. Rumstationen har et trykreguleret areal på over 800 kubikmeter, hvilket er nok til seks astronauter og en uhyre stor mængde udstyr.

Hvor længe er astronauter i rummet?

Astronauterne der bebor rumstationen opholder sig på rumstationen fra cirka 3 til 7 måneder ad gangen. Menneskekroppen er ikke skabt til at opholde sig i et vægtløst miljø så der skal tages forholdsregler for at holde astronauterne i god form.

Hvor mange landinger på Månen?

De nåede 10 kredsløb om Månen. I årene efter Apollo 11 gennemførte NASA flere månelandinger og i alt 12 mennesker har gået på Månen. Den sidste bemandede Måne-mission fandt sted i 1972. Efter Apollo-programmet var der i mange år ikke så stor interesse for at rejse til Månen dog været lille.