Table of Contents:

 1. Hvad kan ambassaden hjælpe med?
 2. Hvad betyder farverne Udenrigsministeriet?
 3. Hvad betyder det at Udenrigsministeriet fraråder rejser?
 4. Hvilke lande må danskere rejse til?
 5. Hvad kan danske virksomheder bruge ambassaden til?
 6. Hvad gør Udenrigsministeriet?
 7. Hvad betyder farverne på Corona?
 8. Hvad er farven gul?
 9. Kan man rejse med Immunitetspas?
 10. Hvad er et anerkendelsesværdigt formål?
 11. Hvilke lande er åbne for turisme?
 12. Er Danmark et Højrisikoland i Spanien?
 13. Hvordan kan en dansk virksomhed anvende de danske ambassader ude i verden?
 14. Hvad er forskellen på en ambassade og et konsulat?
 15. Hvornår opdateres rejsevejledninger?

Hvad kan ambassaden hjælpe med?

På en ambassade eller et konsulat kan du få:
 • Rådgivning om at overføre penge til hjemrejse.
 • Et midlertidigt pas.
 • Hjælp til kontakt til advokat, hvis du bliver anholdt.
 • Hjælp til kontakt til familie i Danmark.
 • Hjælp til kontakt til forsikringsselskab i tilfælde af sygdom, ulykke eller død.

Hvad betyder farverne Udenrigsministeriet?

Hvis dit rejsemål er gult, skal du være ekstra forsigtig og være opmærksom på din personlige sikkerhed og huske at holde dig opdateret. Hvis dit rejsemål er orange, bør du overveje om rejsen er nødvendig. Vi fraråder alle ikke-nødvendige rejser, når risiciene forbundet med rejsen kan være alvorlige.

Hvad betyder det at Udenrigsministeriet fraråder rejser?

Udenrigsministeriets rejsevejledninger skelner mellem nødvendige og ikke-nødvendige rejser, men det er dit eget ansvar at foretage den konkrete vurdering. Vi fraråder alle ikke-nødvendige rejser, hvis risiciene er så alvorlige, at du bør have særlige grunde til at besøge området/landet.

Hvilke lande må danskere rejse til?

Hvilke lande har åbnet grænserne for danske turister?
LandTransitOphold
SpanienJaJa
StorbritannienJaJa
SverigeJaJa
TjekkietJaJa
4. jun. 2020

Hvad kan danske virksomheder bruge ambassaden til?

Ambassaderne hjælper din virksomhed med at sætte sig ind i lokale regler, kulturer og kutymer samt kortlægge virksomhedens konkurrenter. Ambassaden kan desuden hjælpe din virksomhed med at finde ud af, hvor i landet dine varer sælges bedst, så din virksomhed kan starte sit eksporteventyr på bedst mulige vis.

Hvad gør Udenrigsministeriet?

Ministeriets opgave er gennem aktivt og engageret diplomati at arbejde for Danmarks interesser og værdier i forhold til omverdenen på en måde, der fremmer danskernes frihed, tryghed og velstand samt en mere fredelig og retfærdig verden med udvikling og økonomisk vækst for alle.

Hvad betyder farverne på Corona?

RØD: Alle rejser til røde lande frarådes. ORANGE: Unødvendige rejser til orange lande frarådes. GUL: Rejser man i de gule lande, skal man være ekstra forsigtig og holde sig ajour med udviklingen. GRØN: Rejser man til grønne lande, skal man være opmærksom på samme måde, som man ville være det i Danmark.

Hvad er farven gul?

Gul forbindes med solen - og dermed lyset og livet. Gul opfattes varm og berigende, Guld er gult og guld betragtes som det mest ædle metal, hvormed gul også står for og pragt, herlighed, rigdom og hellighed. Den er storsindets, gavmildhedens, intellektets og intuitionens farve.

Kan man rejse med Immunitetspas?

Det er de nationale myndigheder, der vurderer, hvor længe man er færdigvaccineret, immun efter tidligere smitte samt hvor længe en negativ test gælder. Derfor kan du møde forskellige gyldighedsperioder alt efter hvilket land, du rejser til.

Hvad er et anerkendelsesværdigt formål?

De anerkendelsesværdige formål, som er fremhævet med gult, afspejler de formål, som har været fjernet siden den 9. januar 2021, og som genindføres – dog med tilføjelse af skoleelever. Nedenfor oplistes de anerkendelsesværdige formål for udlændinge, der har fast bo- pæl i røde lande.

Hvilke lande er åbne for turisme?

Australien er et af de lande, der har været lukket, men de har åbnet igen i februar 2022. Andre populære rejselande har fundet en model for trinvis genåbning, fx Thailand, der startede med Phuket, og nu også har åbnet for Khao Lak, Bangkok og en del andre steder og fjernet en del restriktioner for danskere.

Er Danmark et Højrisikoland i Spanien?

COVID-19 har de spanske myndigheder opdelt verdens landene i risikolande og højrisikolande. Der gælder således forskellige regler afhængigt af, om det land man rejser fra er et risikoland eller et højrisikoland. På nuværende tidspunkt er Danmark kategoriseret som et risikoland (IKKE højrisikoland).

Hvordan kan en dansk virksomhed anvende de danske ambassader ude i verden?

Drømmer din virksomhed om internationalisering med eget kontor i et bestemt land? Så er løsningen kun ganske få klik væk. The Trade Councils inkubatorordning giver din virksomhed mulighed for nemt og billigt at leje kontorer på Udenrigsministeriets faciliteter over hele verden.

Hvad er forskellen på en ambassade og et konsulat?

Et konsulat er en statslig repræsentation i en fremmed stat. Konsulater findes under betegnelserne generalkonsulat, konsulater, vicekonsulater og konsularagenturer, der kan være indordnet i et indbyrdes over-/underordnelsesforhold samt være underlagt udsenderstatens ambassade i opholdslandet.

Hvornår opdateres rejsevejledninger?

FAQ: Spørgsmål og svar til rejsende om COVID-19 Siden er senest opdateret den 16. marts 2022.