Table of Contents:

  1. Hvad er øjets bagvæg?
  2. Hvad er en irisanalyse?
  3. Hvad er conjunctiva?
  4. Hvad bruger vi synssansen til?
  5. Hvor foregår irisanalyse?
  6. Hvilke dele beskytter øjet?
  7. Kan ikke se dybde?
  8. Hvad er Pupillens funktion?
  9. Hvad betyder Ciliær injektion?

Hvad er øjets bagvæg?

Glaslegemet holder øjet udspilet og nethinden på plads. Ved øjets bagvæg sidder nethinden. Det er den, der ”ser”. Den består hoved- sagelig af nerveceller, der registrerer lys.

Hvad er en irisanalyse?

En irisanalyse bruges til at diagnosticere din krop og psyke ud fra en videnskabelig begrundet teori om, at kroppens tilstand vil aftegne sig i øjets iris. Gennem en grundig analyse af din iris, sclera og pupil kan jeg få information om dit immunforsvar, nervesystem og hormonelle balance.

Hvad er conjunctiva?

Bindehinden (konjunktiva) Hornhinden omgives af bindehinden, der er en gennemsigtig slimhinde, der dækker det hvide i øjnene og indersiden af øjenlågene. Konjunktiva fugter øjet ved at danne slim og lidt tårevæske. Den øvrige produktion af tårer står tårekirtlen for.

Hvad bruger vi synssansen til?

Øjet opfanger et billede ved at sende synsindtrykket via synsnerven til hjernen. Undervejs krydses synsnerverne fra venstre og højre øje, således at synsindtrykket fra hvert øje kan blandes sammen til et billede. Synssansen er meget avanceret – man kan se farve, lysstyrke, kontrast, detaljer og bevægelser.

Hvor foregår irisanalyse?

Irisanalysen er mulig ved at øjets regnbuehinde har en struktur og et netværk af fibre, der er en synsmæssig tro kopi af hjernens nerve væv. Der er fundet ca. 28 000 nervefibre, der forbinder hjernen med undersiden af øjets iris.

Hvilke dele beskytter øjet?

Senehinden "Sclera" og øjets muskler Senehinden er øjets yderste lag. Udover at holde sammen på øjet, er det også der, hvor øjets seks muskler er fastgjort. Et øje har hver seks muskler. Senehindens stærke struktur giver øjets dens form og beskytter de indre dele af øjet mod skader.

Kan ikke se dybde?

Hvis vi gerne vil have et godt dybde syn, er det bedst at have to øjne hvis samlede information skal bruges skabe et rigtigt 3 dimensionelt billede. Hjernen kan godt beregne dybder på andre måder, men et binokulært syn (samsyn hvor begge øjne arbejder sammen) er at foretrække.

Hvad er Pupillens funktion?

Pupillen er i øjet for at justere mængden af lys, der kommer ind i øjet. Dette gøres for at lysmængden i øjet skal være optimal for synet, da lysmængden udefra konstant varierer. Når det er meget lys er pupillen nødt til at trække sig sammen, for at der ikke kommer for meget lys ind i øjet.

Hvad betyder Ciliær injektion?

Ved keratitis kan ses en plet på cornea - men ofte kun ganske lille. Rødmen er ofte kun ved limbus (ciliær injektion). Ved akut glaukom ses middeldilateret pupil, og øjet er hårdt. Rødmen er ofte kun ved limbus (ciliær injektion).