Table of Contents:

  1. Hvad hedder himlen i græsk mytologi?
  2. Hvad hedder de græske guder?
  3. Hvem er Hestia?
  4. Hvad står de græske guder for?
  5. Hvad hedder Hævngudinden?
  6. Hvad hedder Søvnens gud?
  7. Hvad er Hestia Gud af?

Hvad hedder himlen i græsk mytologi?

Den græske treenighed og fordelingen af de tre riger på jorden: Zeus (himlen), Poseidon (have og hav) og Hades (underverdenen). Theos (mindre guder) er børn af denne treenighed.

Hvad hedder de græske guder?

Den guddommelige familie består af 12 olympiske guder: Zeus og hans to brødre Poseidon og Hades, og deres søstre Hestia, Demeter og Hera (gift med Zeus). Desuden krigsguden Ares, visdommens gudinde Athene, elskovsgudinden Afrodite, jagtgudinden Artemis og bueskytten Apollon.

Hvem er Hestia?

Hestia er arnens gudinde i græsk mytologi. Da hun er ældste barn af Kronos og Rhea, var hun også den, Kronos åd først. Efter at Zeus tvang Kronos til at kaste sine børn op igen, var Hestia den sidste, der kom op. Hun er derfor både hans ældste og yngste datter.

Hvad står de græske guder for?

En af de mere kendte græske guder. Ares er krigens gud i græsk mytologi og var Afrodites elsker. Artemis var jagtens, skovens og dyrenes gudinde i græsk mytologi. Hun er datter af Zeus og Leto og tager sig også af fødsler og frugtbarhed.

Hvad hedder Hævngudinden?

hævnende, kvindelig guddom; furie (2 beg.); ogs.: nemesis.

Hvad hedder Søvnens gud?

Hypnos er søvnens gud i den græske mytologi. Han er en tvillingebror til Thanatos, dødens gud og søn af gudinden, Nyx, nattens gudinde.

Hvad er Hestia Gud af?

Hestia, gudinden for arnens og offerstedets ild og skytsgudinde for familien, med ildskål, ild og et gyldent bæger. Hestia er arnens gudinde i græsk mytologi, og hun er familiernes beskytter. Hun er en af Olympens guder, men da Dionysos ophøjes til Gud, opgiver hun sin plads på Olympen for at forhindre en krig.