Table of Contents:

 1. Hvad hedder partiet der blev dannet af udbrydere fra partiet Venstre?
 2. Hvilke bogstaver har de forskellige partier?
 3. Hvor mange medlemmer har de politiske partier?
 4. Hvilke partier går ind for socialisme?
 5. Hvem vandt valget i 2015?
 6. Hvordan blev Socialdemokratiet dannet?
 7. Hvad står Frihedspartiet for?
 8. Er Dansk Folkeparti Højre eller venstre?
 9. Hvad er Højre og venstrefløjen?
 10. Hvor mange partier er der i det danske Folketing?
 11. Hvem udgør regeringspartierne?

Hvad hedder partiet der blev dannet af udbrydere fra partiet Venstre?

I 1965 brød Liberalt Centrum så ud fra Venstre, baseret på forummet "Liberal Debat". Flere lokale partier og lister er opstået som udbrydere fra Venstre bl. a. Kolding-Listen i 2001, Borgerligt Alternativ (Hørsholm) i 2005, og det kendte Velfærdsparti med Peter Brixtofte i spidsen.

Hvilke bogstaver har de forskellige partier?

Kursiverede partier/partibogstaver, er partier, der er blevet godkendt første gang som opstillingsberettiget efter 2019.
 • A – Socialdemokratiet.
 • B – Radikale Venstre.
 • C – Det Konservative Folkeparti.
 • D – Nye Borgerlige (2016-); Centrum-Demokraterne (); Venstre ()

Hvor mange medlemmer har de politiske partier?

Medlemstal og valgdeltagelse 180.000 danskere er medlem af et politisk parti. Det er medlemmerne af partierne, der bestemmer, hvem der bliver opstillet til Folketing, regionsråd og kommunalbestyrelser.

Hvilke partier går ind for socialisme?

Af små partier, der ideologisk set tilhører den revolutionære gren, kan nævnes; Danmarks Kommunistiske Parti (DKP), Kommunistisk Arbejderparti (KAP), Danmarks Kommunistiske Parti/Marxister Leninister (DKP/ML), Socialistisk Arbejderparti (SAP), Venstresocialisterne (VS) og Kommunistisk Parti i Danmark (KPiD).

Hvem vandt valget i 2015?

Torsdag d. 18. juni 2015 (Folketingsmedlemmer valgt i 2015)
PartiLeder%
Liberal AllianceAnders Samuelsen7,5
AlternativetUffe Elbæk4,8
Radikale VenstreMorten Østergaard4,6
Socialistisk FolkepartiPia Olsen Dyhr4,2

Hvordan blev Socialdemokratiet dannet?

Socialdemokratiets historie begyndte i efteråret 1871, hvor de tre socialister Louis Pio, Harald Brix og Paul Geleff gik sammen og stiftede Den Internationale Arbejderforening for Danmark som den danske afdeling af Første Internationale.

Hvad står Frihedspartiet for?

Frihedspartiet er et dansk politisk parti på højrefløjen, der i 2013 efterfulgte Fremskridtspartiets Glistrup-fløj efter en splittelse af dette parti i 2010. Partinavnet er anvendt flere steder i udlandet og også i Danmark: Frihedspartiet ().

Er Dansk Folkeparti Højre eller venstre?

I det danske partipolitiske spektrum placeres det som et centrum-højre-parti. Undersøgelser viser, at mens vælgerne i de første mange år siden stiftelsen betragtede partiet som det mest højreorienterede i Folketinget, er denne holdning siden omkring 2010 blevet mindre udpræget.

Hvad er Højre og venstrefløjen?

Udtrykket er blevet brugt siden den franske revolution. Venstrefløjen er i almindelighed associeret med lighedsorienterede synspunkter (egalitarisme) og med folkelig eller statslig kontrol over de vigtigste politiske og økonomiske samfundsinstitutioner. Modstykket til venstrefløjen er højrefløjen.

Hvor mange partier er der i det danske Folketing?

Folketingets sammensætning
ListePartiMandater
ASocialdemokraterne49
BRadikale Venstre14
CDet Konservative Folkeparti13
DNye Borgerlige4

Hvem udgør regeringspartierne?

I almindelig sprogbrug består regeringen af ministrene med statsministeren som politisk leder. I et demokratisk land med parlamentarisme skal regeringen have flertal i landets parlament – eller i hvert fald ikke have et flertal imod sig. De partier i parlamentet som har ministre i en regering, kaldes regeringspartier.