Table of Contents:

 1. Hvad er hjerteklapsygdom?
 2. Hvad er symptomerne på hjertekarsygdom?
 3. Hvad er rytmeforstyrrelser?
 4. Hvad er et hjertediagram?
 5. Hvordan føles utæt hjerteklap?
 6. Er utæt hjerteklap arveligt?
 7. Hvordan er det at være hjertesyg?
 8. Er rytmeforstyrrelser farlige?
 9. Kan hjerterytmeforstyrrelse forsvinde af sig selv?
 10. Hvad kan lægen se på et EKG?
 11. Hvad måler man ved et EKG?
 12. Hvad gør man ved en utæt hjerteklap?
 13. Hvad er Mitralklapinsufficiens?
 14. Er hjerte kar sygdomme arvelige?

Hvad er hjerteklapsygdom?

Ved en hjerteklapsygdom kan klapperne i hjertet ikke lukke ordentligt. Derfor fyldes eller tømmes hjertet ikke rigtigt og må arbejde hårdere for at pumpe blod rundt i kroppen. Hjertet har to halvdele, som hver er delt op i et forkammer og et hjertekammer.

Hvad er symptomerne på hjertekarsygdom?

Hvad er symptomerne på hjertekarsygdomme?
 • Åndenød. Åndenød kommer, når hjertet ikke pumper nok. ...
 • Brystsmerter. ...
 • Uroligt hjerte eller hjertebanken. ...
 • Hævede ben. ...
 • Besvimelse og næsten besvimelse/"sortnen for øjnene"
22. dec. 2021

Hvad er rytmeforstyrrelser?

Arytmi (rytmeforstyrrelser) er en samlet betegnelse for en stor gruppe af forstyrrelser i hjertets elektriske system. Dit hjerte skal stimuleres af en impuls fra hjertets elektriske system for at pumpe blod rundt i kroppen. Forstyrrelser i dette system gør, at dit hjerte ikke virker normalt.

Hvad er et hjertediagram?

Et EKG kaldes også et elektrokardiogram eller et hjertekardiogram. EKG'et optages, mens du ligger ned på ryggen med elektroder placeret på brystet, armene og benene. Ved et normalt EKG placeres 6 elektroder på brystkassen og en elektrode på hver arm og ben.

Hvordan føles utæt hjerteklap?

Der er en del personer med utæt mitralklap, som ikke mærker noget til det. Men ved sværere grader udvikler mange åndenød. I starten får man åndenød ved kraftige anstrengelser, men med tiden får man også åndenød i hvile. Hvis det udvikler sig til hjertesvigt, kan man blive træt, få svækkede muskler og hævede ben.

Er utæt hjerteklap arveligt?

De medfødte misdannelser, der kan være medvirkende til udvikling af aortainsufficiens, kan være arvelige, men generelt er aortainsufficiens ikke arveligt.

Hvordan er det at være hjertesyg?

Det kan være en voldsom oplevelse at blive ramt af hjertesygdom. Derfor er det helt naturligt, hvis du i en periode føler dig ude af balance og ved siden af dig selv. Det kan være, at dit humør svinger mere, end det plejer, og at du nemmere bliver ked af det, bekymret, bange og irritabel.

Er rytmeforstyrrelser farlige?

Rytmeforstyrrelser fra hjertekamrene er en betegnelse for hurtig hjerterytme, der opstår fra hjertekamrene. Tilstanden er ofte farlig, da du kan blive dårlig af den hurtige rytme, der kan udvikle sig til hjertestop. Der er gode muligheder for behandling med både medicin og operation.

Kan hjerterytmeforstyrrelse forsvinde af sig selv?

En hjerterytmeforstyrrelse (hjertearytmi) opstår, når de elektriske impulser, som skal samordne hjerteslagene, ikke fungerer korrekt. Det får dermed hjertet til at slå for hurtigt, for langsomt eller uregelmæssigt. De fleste mennesker oplever af og til kortvarige og oftest helt harmløse arytmier.

Hvad kan lægen se på et EKG?

Ved EKG-undersøgelsen opfanges hjertets elektriske aktivitet. De elektriske impulser der dannes, når hjertekamrene trækker sig sammen og pumper blodet rundt i kroppen, registreres som kurver, der fortæller lægen, hvordan hjertet slår.

Hvad måler man ved et EKG?

Et elektrokardiogram (EKG) bruger vi til at undersøge hjertets funktion. Vi kan se om dit hjerte slår regelmæssigt, om der er nogle ekstra slag, der ikke skal være der, ligesom vi kan se, om dit hjerte får nok ilt.

Hvad gør man ved en utæt hjerteklap?

Hvis aortainsuffiensen giver symptomer, er det ofte nødvendigt med en operation, hvor man udskifter klappen. Enkelte personer kan mindske deres symptomer ved at tage medicin, hvis operation ikke er mulig. Medicinen mindsker den modstand, som hjertet må pumpe imod. Derved bliver det lettere for hjertet at pumpe.

Hvad er Mitralklapinsufficiens?

Mitralklaputæthed er den næsthyppigste klapfejl efter forsnævring af aortaklappen (klappen til hovedpulsåren). Utæt mitralklap er ofte en konsekvens af, at venstre hjertekammer udvider sig ved hjertesvigt, hvorved trækket på klappens flige ændrer sig og dermed skaber utæthed.

Er hjerte kar sygdomme arvelige?

Det anslås at 50-60.000 danskere har en arvelig hjertesygdom. Når en hjerte-kar-sygdom ligger i generne, så betyder det, at flere medlemmer i samme familie kan udvikle samme hjerte-kar-sygdom. Er der tale om en arvelig hjerte-kar-sygdom, vil de sygdomsbærende gener ofte arves af ca. halvdelen af børnene.