Table of Contents:

 1. Hvad er en skive slang?
 2. Hvad er slang sprog?
 3. Hvilke ord bruger unge?
 4. Hvad betyder no cap?
 5. Hvad betyder sjakal slang?
 6. Hvordan er man en Flødefyr?
 7. Hvorfor bruger man slangudtryk?
 8. Hvad er et slang eksempel?
 9. Hvad siger de unge i dag?
 10. Er der sjakaler i Danmark?
 11. Hvad er en sjat?

Hvad er en skive slang?

Skive: Plade af hash på 100 gram.

Hvad er slang sprog?

Ordet slang kommer af engelsk, af usikker oprindelse, måske beslægtet med dansk slænge. Slang er ikke et selvstændigt sprog, men et stiltræk, der signalerer uhøjtidelighed, undertiden i retning af det vulgære, jf. strømer over for politibetjent eller kradse af over for dø eller det mere højtidelige sove ind.

Hvilke ord bruger unge?

Unges sprogbrug
 • Bash = Når man er skæv.
 • Bis / Sars = Når noget er virkelig dårligt eller ærgerligt.
 • Bizzaz = Bryster.
 • Bri = En rigtig god ven, eller et andet ord for bro.
 • Cringe = Når noget er virkelig akavet, fx når din mor laver en parodi.
 • Dræn = Nar.
 • Erri = Penis.
 • Fam = Når du er en del af familien, fx "I got you fam"

Hvad betyder no cap?

Cap. At “capbetyder at lyve. Dette specifikke udtryk kan blive brugt i skeptiske situationer (“he'scapping”) eller til at overbevise nogen om ægtheden af dit udsagn (“no cap”).

Hvad betyder sjakal slang?

I dag bliver ordet 'sjakal' anvendt med et glimt i øjet om en person, der lever på kanten af loven og har et element af vildskab over sig. Det giver street cred at være en sjakal eller sjakalina.

Hvordan er man en Flødefyr?

Og det at blue ball'e nogen betyder, at en pige gør, at en fyr ikke får sex – altså det man i gamle dage kaldte 'at lukke for det varme vand'. Fløde eller flødefyr betyder en mand, der bruger en masse romantiske vendinger, typisk for at score en pige, konstaterer hun.

Hvorfor bruger man slangudtryk?

Slang kan skabe opmærksomhed om taleren. Taleren kan fx virke uhøjtidelig og morsom ved at bruge slang. Slang kan påvirke samtalesituationen. Situationen kan fx blive mindre højtidelig hvis man bruger slang.

Hvad er et slang eksempel?

Eksempelslang: I stedet for at sige "han er død", bruges omskrivninger som "han har grebet harpen", "han spiser radiser nede fra", "han har slået sin sidste skid", "han ligger med næsen i vejret" eller "han har stillet træskoene".

Hvad siger de unge i dag?

Nærigt – Bruges i stedet for “nederen” eller “ærgerligt”. Noget kan være totalt nærigt, og så betyder det altså at det er ufedt. Jeez – Fungerer som en omskrivning af udtrykket “jesus!” når noget måske er lidt håbløst. Cringe – Ordet er engelsk og bruges når noget er tåkrummende.

Er der sjakaler i Danmark?

Sjakaler forekommer i Danmark fra tid til anden. Mellem 20 er mindst tre guldsjakaler spottet i Danmark op til flere gange, ifølge Københavns Universitet. Sjakalerne er kun set i Jylland.

Hvad er en sjat?

mindre portion, ofte rest, levning, af vædske (især: drikkevarer) ell.