Table of Contents:

  1. Hvad synes du om mulighederne 3D print byder på?
  2. Er PLA giftigt?
  3. Hvad er PLA materiale?
  4. Er printere farlige?
  5. Hvad er biobaseret plast?
  6. Kan PLA genanvendes?
  7. Hvor tæt må man sidde på en printer?

Hvad synes du om mulighederne 3D print byder på?

En 3D printer kan f. eks. fremstille en dør med hængslerne påsat. Mindre montage gør forsyningskæden kortere, reducerer udgifter til arbejdskraft og transport, hvilket også betyder mindre forurening.

Er PLA giftigt?

PLA er ugiftigt i sin grundform.

Hvad er PLA materiale?

CPLA er en kombination af PLA og kridt, krystalliseret poly mælkesyre (Crystallized Poly Lactic Acid). CPLA designet til at kunne modstå høje varmegrader op til 85 grader uden at deformere. Derfor er produkter som er produceret af CPLA også typisk stærke og modstandsdygtige overfor slag.

Er printere farlige?

Printere udskiller nemlig toner-partikler, der er usunde at indånde. Undersøgelsen gik ud over 62 printere, hvoraf de 17 udskilte rigtig mange partikler, 37 knap så mange og resten ikke så mange. Partiklerne er meget små og kan derfor nemt indåndes, hvilket er ganske farligt.

Hvad er biobaseret plast?

'Almindelig' konventionel plastik produceres vha. olie eller naturgas som råstof, mens biobaseret plastik fremstilles af biologisk materiale, det vil sige planter (majs, sukkerrør, hamp etc.) og bioaffald.

Kan PLA genanvendes?

PLA plast kan ikke genbruges – det skal komposteres.

Hvor tæt må man sidde på en printer?

Kopimaskiner og printere bør placeres i et teknikrum med udsugning. Det er et krav, hvis de bruges af flere. Har du din egen printer, kan du godt have den stående på dit kontor. Indeklimaet påvirkes af printere og kopimaskiner.