Table of Contents:

 1. Hvordan finder jeg ud af om jeg er i RKI?
 2. Er jeg registreret i Debitor Registeret?
 3. Er jeg registreret i inkasso?
 4. Kan man slå folk op i RKI?
 5. Hvor kan jeg se hvad jeg skylder?
 6. Kan man låne penge efter 5 år i RKI?
 7. Hvad er Debitorlisten?
 8. Er jeg registreret i Bisnode?
 9. Hvor kan jeg se min kreditvurdering?
 10. Kan man tjekke om andre er i RKI?
 11. Kan man komme i RKI 2 gange for samme gæld?
 12. Hvordan kan jeg se om min gæld er forældet?
 13. Hvor kan man se om der er gæld i en bil?
 14. Hvor meget må man eje når man står i RKI?
 15. Hvad er forskel på RKI og Debitor Registret?

Hvordan finder jeg ud af om jeg er i RKI?

Vil du vide om du er registreret i RKI? Login med NemID/MitID på www.dininfo.dk "og se status på, om du er registreret. Her finder du også typiske spørgsmål og svar og kan få råd og vejledning. Finder du ikke hvad du søger, kan du kontakte vores Forbrugerservice på telefon og mail og få personlig betjening.

Er jeg registreret i Debitor Registeret?

Er jeg registreret i debitor registret? Oftest vil du få besked, når registreringen finder sted. Du har desuden ret til aktindsigt, så du kan se hvem der har registeret dig hos enten RKI eller Debitor Registeret. Dine oplysninger vil stå i Debitor Registret i op til 5 år eller indtil gælden er fuldt indfriet.

Er jeg registreret i inkasso?

Betaler du ikke de penge du skylder, kan du blive sendt til inkasso, og en RKI-registrering er en delkonsekvens af dette. Inkassobureauerne sender dig rykkere og pålægger store gebyrer og kan i sidste ende trække dig i fogedretten for at forsøge at inddrive pengene. Alt dette har intet med RKI at gøre.

Kan man slå folk op i RKI?

Man kan selv slå op i RKI registeret og undersøge om man står registreret som dårlig betaler. Det kan gøres via forbrugerportalen http://www.dininfo.dk/. Her vil stå registreret hvad du skylder og til hvem du skylder pengene. Man logger på ved hjælp af ens personlige NemID.

Hvor kan jeg se hvad jeg skylder?

Har du overblik over din gæld?
 • Gå ind på SKAT.dk.
 • Log ind med dit NemID.
 • Gå ind under fanen ”Skatteoplysninger”. Her får du vist dine skatteoplysninger fra det senest afsluttede år.
 • Klik på ”Renteudgifter og restgæld”. Her kan du se, om der er indberettet gæld fra nogle af dine kreditorer.

Kan man låne penge efter 5 år i RKI?

Er du optaget i RKI, kan du have svært ved at låne penge i banken eller købe ting på afbetaling. Hvis du vil slettes fra RKI, skal du betale din gæld. Ellers skal du vente fem år, inden du automatisk bliver slettet fra registret. Selvom du bliver slettet efter fem år, bliver din gæld ikke slettet.

Hvad er Debitorlisten?

Velkommen til Debitorlisten, Danmarks næststørste betalingsregister. Debitorlisten er en virksomhed, der registrerer dårlige betaler på vegne af erhvervsdrivende. Har du modtaget et brev fra os, kan du klikke på nedenstående link, hvor du vil blive dirigeret om til vores login-portal.

Er jeg registreret i Bisnode?

Du har 3 muligheder for at tjekke om du er registreret i Bisnode Debitor Registret. Ring til os på . Vær forberedt på at skulle besvare nogle sikkerhedsspørgsmål. Du er også velkommen til at skrive til os på [email protected] og som minimum oplyse dit navn samt adresse.

Hvor kan jeg se min kreditvurdering?

Langt de fleste långivere bruger RKI, som i dag er ejet af Experian til at kreditvurdere deres potentielle kunder. Dertil har Experian et værktøj, som hedder KreditStatus. Det er dog ikke kun långiver der kan tjekke, det kan du nemlig også selv. Så du kan faktisk selv tjekke din kreditværdighed gennem KreditStatus.

Kan man tjekke om andre er i RKI?

Både virksomheder og privatpersoner vil få direkte besked, hver gang de bliver registreret i RKI. Dog har alle alligevel ret til at få aktindsigt - altså ret til at få at vide, om de er registreret eller ej. For at tjekke, om du er registreret i RKI skal du gå på dininfo.dk og logge ind med dit NemID.

Kan man komme i RKI 2 gange for samme gæld?

Du bliver dermed registreret to gange. En gang for hver gældspost. Hvis du har 2 lån hos den samme virksomhed, du ikke har overholdt betalingerne, vil du blive registreret 2 gange.

Hvordan kan jeg se om min gæld er forældet?

Hvornår er min gæld forældet? Som hovedregel er din gæld forældet, hvis der er gået mere end 3 år siden en kreditor, det vil sige den du skylder penge, kunne kræve at få pengene betalt tilbage. Det 3-årige krav dækker fx gæld i form af regninger samt krav, der ikke kan dokumenteres med din underskrift på.

Hvor kan man se om der er gæld i en bil?

For at undersøge det kan du kontakte "Den Digitale Bilbog" ved Tinglysningsretten. Din henvendelse skal ske via deres hjemmeside Tinglysning.dk. Du skal kunne oplyse bilens stelnummer (står på registreringsattesten). Oplysningen er gratis.

Hvor meget må man eje når man står i RKI?

Skylder du mere end 1.000 kr., og kan den kreditor, du skylder penge, dokumentere det, bliver registreringen tilgængelig for alle, der er kunder hos Experian. Det betyder, at en virksomhed, som finder ud af, at du er registreret i RKI, ofte vil kræve, at du betaler forud eller kontant.

Hvad er forskel på RKI og Debitor Registret?

Åbent og lukket register Skylder du mellem 200-1.000 kroner, står du i et "lukket" register hos RKI. Det betyder, at du bliver registreret, men dine oplysninger er ikke offentligt tilgængelige. Debitor Registret skriver dig ikke på listen, med mindre du skylder mere end 1.000 kroner.