Table of Contents:

  1. Hvilke varer importerer Grækenland?
  2. Hvad kaldes Grækenland også?
  3. Hvilket flag er hvid og blå?
  4. Hvilke varer producerer industrien i Grækenland?
  5. Hvordan har det gamle Grækenland påvirket eftertiden?
  6. Hvad kalder Grækenland selv deres land?
  7. Hvad er perserkrigene?

Hvilke varer importerer Grækenland?

Grækenland er meget afhængig af turisme, landbrug og skibsfart. Handelsskibsflåden er en af ​​de største i verden. Vigtige varer der bliver eksporteret, er mad og drikkevarer, petroleum, stål, olivenolie og tobak.

Hvad kaldes Grækenland også?

Grækenland (græsk: Ελλάδα, tr. Elláda), officielt Den Hellenske Republik (Ελληνική Δημοκρατία, tr. Ellinikí Dhimokratía) er et land i den sydøstlige del af Europa på sydspidsen af Balkanhalvøen. Landet ligger strategisk på skillevejen mellem Europa, Asien og Afrika.

Hvilket flag er hvid og blå?

Det islandske flag har været officielt siden 1915. De traditionelle islandske farver er blå og hvid og sammen med den røde farve, danner de tilsammen farverne i det islandske flag.

Hvilke varer producerer industrien i Grækenland?

Grækenland er det land i EU der producerer mest tobak, og et af de EU-lande der producerer mest bomuld. Der produceres også fetaost og fåreuld.

Hvordan har det gamle Grækenland påvirket eftertiden?

Græsk kultur påvirkede Romerriget som igen satte sit præg på europæisk kultur. Oldtidens Grækenland har især haft indflydelse på sprog, politik, filosofi, videnskab, kunst og arkitektur. Matematik, filosofi og musik er græske ord. I det gamle Grækenland, i bystaten Athen, udviklede man allerede 500 f.Kr.

Hvad kalder Grækenland selv deres land?

Landets navn er dannet af ordene græker og land, med inspiration fra tysk Griechenland, og ordet græker kommer fra latin graecus; grækerne selv kalder deres land Hellas/Ellas eller Ellada.

Hvad er perserkrigene?

Perserkrigene blev udkæmpet af grækerne og perserne i perioden mellem 500 f.v.t. og 449 f.v.t. De vigtigste slag fandt sted ved Marathon og Salamis under de persiske invasioner af Grækenland i henholdsvis 490 f.v.t. og 480 f.v.t. Der var stor forskel på de persiske og de græske hære.