Table of Contents:

 1. Kan man redde en død plante?
 2. Kan gule blade blive grønne igen?
 3. Kan brune blade blive grønne igen?
 4. Hvorfor får grønne planter brune blade?
 5. Hvad sker der hvis man Overvander en plante?
 6. Kan man Overvande hortensia?
 7. Hvorfor bladene bliver gule?
 8. Hvorfor bliver blade brune i kanten?
 9. Kan man drukne en plante?
 10. Hvornår er en plante død?
 11. Hvor kan jeg købe Lecakugler?
 12. Kan man redde en død kaktus?
 13. Kan hortensia få for meget vand?

Kan man redde en død plante?

Klip det visne og døde af planterne og fjern frugter, frø og blomster. I redningsfasen skal de ikke bruge energi på at formere sig, men på at få gang i rødderne i jorden igen. Tag en stor spand eller balje med lunkent vand og sæt krukkerne ned i den, så vandet når op over kanten.

Kan gule blade blive grønne igen?

Dette er helt normalt og er ikke skadelige. Bladene vil komme igen når planten begynder at blomstre. Fordi planten er i en lukket potte, skal tilstanden i miljøet være nøje kontrolleret. Der er en begrænset plads, hvor i planten kan holde på vandet, næring mm.

Kan brune blade blive grønne igen?

Brune/ mørke pletter på bladene Så har planten sandsynligvis fået mere vand end den havde brug for. Lad planten tørre helt ud før du vander den igen. Er jorden meget fugtig, kan du tage planten ud af potten, børste den fri fra jord og lade den ligge og tørre. Når planten er helt tør, kan du plante den i potten igen.

Hvorfor får grønne planter brune blade?

Brune blade Brune pletter på blade forekommer ofte, på grund af for lave temperaturer indendørs, men det kan også skyldes, at planten har fået direkte sollys. ... Brune blade kan også skyldes kalkmangel, eller for meget gødning, og får din plante brune bladspidser betyder det, at planten får for lidt vand.

Hvad sker der hvis man Overvander en plante?

Hvad sker der med en overvandet plante? Når du overvander en plante, kan den ikke udveksle gasser ordentligt eller absorbere alle de næringsstoffer, den har brug for. Denne proces kendes som rodkvælning. En anden konsekvens af overskydende vand, og dermed en mangel på iltning, er, at svampe kan påvirke plantens rødder.

Kan man Overvande hortensia?

Hortensiaen skal vandes (ikke overvandes) og den bør ikke tørre helt ud. Herved begynder planten igen at lave nye rødder.

Hvorfor bladene bliver gule?

Den gængse forklaring lyder, at bladene bliver gamle og lukker ned for fotosyntesen, når temperaturen daler og de får mindre lys. Det får mængden af klorofyl (som giver den grønne farve) til at forsvinde, og de resterende farvestoffer i bladet får det til at skifte farve til gul og rød.

Hvorfor bliver blade brune i kanten?

Luftforurening er sommetider mistænkt og fluorid er sommetider dømt skyldig i ødelæggelse af planternes blade. Dårlige planter, dårlig dyrkning, dårlig vand, dårlig temperatur og fugtighed ser ud til at være i stand til at brune bladenes kant.

Kan man drukne en plante?

Blomsterne må ikke drukne Hvis plantens rødder står og sopper i vand, dør rødderne på grund af iltmangel.

Hvornår er en plante død?

Brune og visne blade Hvis plantens blade er knastørre og brune har du højst sandsynligt glemt at vande den. Indtil jorden igen er fugtig, kan du i begyndelsen give dine planter så meget vand, at det med det samme siver ud af pottens bund.

Hvor kan jeg købe Lecakugler?

Hvis du skal isolere din kælder med lecakugler, er det også muligt at indstøbe dem i beton som letklinkerbeton. Hvis du gør det, kan du købe lecanødder i bigbag. Dem finder du ligeledes hos frishop.dk, hvor du kan købe Scan Letklinker 10-20 mm i big bag 2 m3. Samme produkt finder du hos www.byghjemme.dk.

Kan man redde en død kaktus?

Råd i kaktus kommer som regel nede fra rodzonen , jeg ville give den er lang tør periode , kaktus er meget let at formere , hvis du skærer sideskudet af og lader det ligge og tørre i ca 10 dage og så planter det i grusblandet blomsterjord så har du en ny kaktus .

Kan hortensia få for meget vand?

Hortensia er meget vandkrævende og trives bedst på en let fugtig placering, gerne i let eller vandrende skygge. Hortensia kommer af de græske ord 'vand' og 'kar'. Det ligger derfor i plantens navn, at den har behov for rigeligt med vand.