Table of Contents:

 1. Hvad er stærkt reduceret gangdistance?
 2. Hvordan får man invalideskilt til bilen?
 3. Hvem er berettiget til handicapparkering?
 4. Er der tidsbegrænsning på handicapparkering?
 5. Hvornår kan man få invalideskilt?
 6. Hvad er en trivselsbil?
 7. Hvor mange voksne med handicap har en invalidebil?
 8. Hvem må køre i en invalidebil?
 9. Hvad koster det at have en handicapbil?
 10. Hvor lang tid tager det at få et handicapskilt?
 11. Kan man parkere gratis med handicapskilt?
 12. Er det gratis at parkere i København med handicapskilt?
 13. Er det gratis at holde på handicapplads?
 14. Hvem kan få et Handicapkort?
 15. Hvordan ser et handicapskilt ud?

Hvad er stærkt reduceret gangdistance?

Movias handicapkørsel. - Man skal have en stærkt reduceret gangdistance, varig nedsættelse af funktionsevnen eller lignende helbredsmæssige forhold, der i væsentlig grad forringer eller vanskeliggør: Evnen til at færdes, muligheden for at opnå eller fastholde et arbejde eller muligheden for at gennemføre en uddannelse.

Hvordan får man invalideskilt til bilen?

Hvis du er handicappet, kan du søge om at et parkeringskort / invalideskilt, som du kan bruge i din bil. Dette kort giver dig lov til at parkere på handicapparkeringspladser. Du kan søge om skiltet hos Danske Handicaporganisationers Brugerservice.

Hvem er berettiget til handicapparkering?

Hvis du har en varig funktionsnedsættelse, som nedsætter din gangdistance betydeligt, kan du søge om et handicapparkeringskort.

Er der tidsbegrænsning på handicapparkering?

Du må parkere op til en time på steder, hvor 15 eller 30 minutters parkering er tilladt. Husk at indstille P-skiven. Du må parkere tidsubegrænset på steder, hvor en, to eller tre timers parkering er tilladt – med mindre der på skiltet med handicapsymbolet er angivet en tidsbegrænsning.

Hvornår kan man få invalideskilt?

Du har en stærkt reduceret gangdistance, varig nedsættelse af funktionsevnen eller lignende helbredsmæssige forhold, der i væsentlig grad forringer eller vanskeliggør din evne til at færdes eller muligheden for at opnå eller fastholde et arbejde eller en uddannelse. Der skal udfyldes lægelig dokumentation.

Hvad er en trivselsbil?

Kravene til din gangdistance er lidt forskellige, alt efter om du har brug for en bil, der gør det muligt at komme til og fra dit arbejde eller din uddannelse, eller der er tale om en såkaldt trivselsbil, der vil kunne forbedre dit sociale liv.

Hvor mange voksne med handicap har en invalidebil?

der har været et fald i antallet af bevillinger med 5 procent, fra 1.6 til 1.5. i 2014 fik 1.598 bevilget en handicapbil, hvoraf 1.007 var genbevilling af ny bil. Hovedparten af bevillingerne bliver givet til trivselsbiler.

Hvem må køre i en invalidebil?

Dvs. at ægtefælle, voksne børn, anden familie, venner og hjælpere gerne må køre i bilen uden den handicappede er med fx til indkøb eller på besøg hos andre, når ejeren har vurderet, at denne ikke selv skal bruge bilen i de timer.

Hvad koster det at have en handicapbil?

Hvad koster det Du skal regne med en månedlig udgift på 3-4.000kr. til bilen. Støtte til køb af bil er et rentefrit lån, hvor mindst halvdelen af lånet skal tilbagebetales over 6 år.

Hvor lang tid tager det at få et handicapskilt?

Normalt kan du forvente svar inden for 4-5 uger inkl. forsendelsestid med Postnord. I ferieperioder og i andre spidsbelastningsperioder må du regne med længere sagsbehandlingstid. Skal jeg have udfyldt lægeerklæringen, hvis jeg har fået støtte til køb af bil?

Kan man parkere gratis med handicapskilt?

Derudover har biler med et handicapskilt i forruden også ret til at: Parkere gratis på kommunale betalingsparkeringspladser. Parkere i op til en time på steder, hvor tidsbegrænsningen er 15 eller 30 minutter.

Er det gratis at parkere i København med handicapskilt?

Bilister, der har handicapkort, kan parkere gratis på offentlige parkeringspladser i København. Se hvilke regler der gælder. Handicapkortet giver herudover en række lempelser ved parkering, fx ved parkering hvor der er tidsbegrænsning.

Er det gratis at holde på handicapplads?

Hvis du har fået oprettet din egen personlige handicapparkeringsplads med bilens registreringsnummer ved hjem eller arbejde og pladsen er på offentlig vej, er det ikke nødvendigt at anbringe parkeringskortet i bilens forrude. Nogle steder har man lokalt vedtaget, at det skal være billigere eller gratis at parkere.

Hvem kan få et Handicapkort?

Personer med stærkt reduceret gangdistance, varig nedsættelse af funktionsevnen eller lignende helbredsmæssige forhold, der i væsentlig grad forringer eller vanskeliggør 1) evnen til at færdes 2) muligheden for at opnå eller fastholde et arbejde, eller 3) muligheden for at gennemføre en uddannelse.

Hvordan ser et handicapskilt ud?

Sådan ser et parkeringskort (invalideskilt) ud! Dvs. kortets ejer kan benytte hvilken som helst bil. Selvom det gamle blå invalideskilt med teksten “Invalidevogn” er udfaset og har været ugyldigt siden 1. juni 2011, kaldes parkeringskortet i daglig tale fortsat i stort omfang for “invalideskilt” eller “handicapskilt”.