Table of Contents:

 1. Hvorfor tabte de græske kommunister borgerkrigen i 1946 49?
 2. Hvad hedder den græske konge?
 3. Hvordan fremstiller Truman situationen i Grækenland?
 4. Hvem leder Grækenland?
 5. Hvad gik trumandoktrinen ud på?
 6. Hvor bor det græske kongepar?
 7. Hvornår blev monarkiet afskaffet i Grækenland?
 8. Hvad handlede Truman-doktrinen om?
 9. Hvad går Truman-doktrinen ud på?
 10. Hvad kendetegner det antikke Grækenland?
 11. Hvad kan vi bruge Truman-doktrinen til som historisk kilde?
 12. Hvor bor Dronning Anne-Marie?
 13. Hvor bor dronning?

Hvorfor tabte de græske kommunister borgerkrigen i 1946 49?

Borgerkrigen endte med kommunisternes nederlag i 1949, da Titos Jugoslavien, efter afbrydelsen af forbindelserne med Moskva, lukkede grænsen for den græske guerillabevægelse, hvis politiske gren KKE definerede sig selv som Moskva-tro.

Hvad hedder den græske konge?

Konstantin tilhører fyrstehuset Glücksborg. Han er bror til Dronning Sofia af Spanien og gift med Dronning Anne-Marie, søster til Dronning Margrethe 2. af Danmark. Fulde titel og prædikat: Hans Majestæt Konstantin konge til Grækenland, prins af Danmark.

Hvordan fremstiller Truman situationen i Grækenland?

Harry S. Truman mente at USA skulle støtte både Tyrkiet og Grækenland under den græske borgerkrig. Eftersom at Grækenland og Tyrkiet havde haft problemer med hinanden i lang tid, blev USA nød til at give dem lige mange penge, selvom at det var Grækenland som havde mest brug for støtte.

Hvem leder Grækenland?

Grækenland
Den Hellenske Republik Ελληνική Δημοκρατία (græsk) tr. Ellinikí Dhimokratía
RegeringsformRepublik
PræsidentKaterina Sakellaropoulou (fra 2020)
PremierministerKyriakos Mitsotakis
Uafhængighed fra det Det Osmanniske Rige

Hvad gik trumandoktrinen ud på?

USAs modsvar var Truman-doktrinen fra 1947, der fastlagde princippet om, at den amerikanske udenrigspolitik havde til formål at ”inddæmme” kommunismen til de områder, som allerede var under Sovjetunionens indflydelse.

Hvor bor det græske kongepar?

Dronning Anne-Marie og kong Konstantin har i fem år boet i deres pragtfulde villa med udsigt over havet i Porto Heli i Grækenland. Kig med indenfor og se, hvor lækkert kongeparret har indrettet sig - med en speciel dansk detalje.

Hvornår blev monarkiet afskaffet i Grækenland?

Dette er en liste over Grækenlands konger. Landet blev et monarki, da dets uafhængighed fra det Osmanniske Rige blev anerkendt i 1830. Monarkiet er dog blevet suspenderet og/eller decideret afskaffet over flere gange: Fra 1924-35, under militærdiktaturet i 1973, og definitivt ved en folkeafstemning i 1974.

Hvad handlede Truman-doktrinen om?

Trumandoktrinen blev udformet som følge af 2. verdenskrig, og blev en del af USA's inddæmningspolitik (containmentpolitikken) mod Sovjetunionen og Sovjetunionens ekspansion. USA havde tidligere ført en udenrigspolitik, hvor man blandede sig så lidt som muligt i andre landes anliggende.

Hvad går Truman-doktrinen ud på?

USAs modsvar var Truman-doktrinen fra 1947, der fastlagde princippet om, at den amerikanske udenrigspolitik havde til formål at ”inddæmme” kommunismen til de områder, som allerede var under Sovjetunionens indflydelse.

Hvad kendetegner det antikke Grækenland?

Oldtidens Grækenland dækkede meget af Middelhavs- og Sortehavsområderne. Det blev grundlagt over 500 år f.Kr. og varede næsten 1.000 år ind til kristendommens gennembrud. Græsk kultur påvirkede Romerriget som igen satte sit præg på europæisk kultur.

Hvad kan vi bruge Truman-doktrinen til som historisk kilde?

USA vil støtte demokratier Doktrinen er givet kort efter afslutningen på Anden Verdenskrig, hvor de ideologiske, økonomiske og militære spændinger mellem øst og vest for alvor blev intensiveret. Trumans tale i Kongressen var med til at øge den globale konfrontation mellem kapitalisme og kommunisme.

Hvor bor Dronning Anne-Marie?

Dronning Anne-Marie og Kong Konstantin er bosiddende i Grækenland.

Hvor bor dronning?

Amalienborg er den kongelige families residens i København og består af fire identiske palæer. Amalienborg er H.M. Dronningens residens i vintermånederne. Slotsanlægget består af fire palæer, der omkranser en ottekantet plads.