Table of Contents:

  1. Hvad betyder navnet Luca?
  2. Er Luca et drenge navn?
  3. Hvor stammer navnet Lukas fra?
  4. Hvad betyder Lucas på latin?
  5. Hvad betyder mit navn Morten?
  6. Hvad betyder mit navn Laura?

Hvad betyder navnet Luca?

Drengenavnet Lucas er latinsk og er afledt af det græske navn Loukas, som betyder “person fra Lucanien”. Lucanien (eller Lucania) ligger i Syditalien og kendes i dag som Basilicata. På græsk betyder Lucas også “den som bringer lys” eller “den lysende”.

Er Luca et drenge navn?

Udover Noah/Noa er også Luca/Lucca ved at blive populært til drenge i Danmark. Det interessante er, at begge navne også bruges til piger.

Hvor stammer navnet Lukas fra?

Lucas er et drengenavn der kommer af græsk, og betyder lys.

Hvad betyder Lucas på latin?

Lucas er en latinsk form af det græske navn Loukas, som betyder 'person fra Lucanien' (i Syditalien). Navnet er brugt første gang i Danmark i 1100-tallet.

Hvad betyder mit navn Morten?

Morten er den danske form at drengenavnet Martin, som kommer fra det latinske Martinus, som relaterer sig til den romerske krigsgud Mars. Mars, Martin og dermed også Morten betyder “den modige”. Morten kendes både i Danmark og Norge. I middelalderen var Morten et meget udbredt navn i Danmark.

Hvad betyder mit navn Laura?

Laura er et pigenavn, der er en kort udgave af det italienske navn Laurentia, som er en kvindelig form af helgennavnet Laurentius (Skt. Laurentius). Laurentius stammer fra Romerriget og kan betyde en 'person fra Laurentum' eller 'kronet med en laurbær' (laurus er latin for laurbær).