Table of Contents:

 1. Hvilke ord er låneord?
 2. Hvordan siger man perleplade på engelsk?
 3. Hvordan siger man ordsprog på engelsk?
 4. Hvilke ord er arveord?
 5. Hvad er et transparent ord?
 6. Hvad hedder soleksem på engelsk?
 7. Hvad hedder et kursus på engelsk?
 8. Hvad er et idiomatisk udtryk?
 9. Kan man sige Holland på engelsk?
 10. Hvad er forskellen på arveord og låneord?
 11. Hvad er forskellen på arveord låneord og fremmedord?
 12. Hvad vil det sige at være gennemsigtig?
 13. Hvad er det modsatte af transparent?
 14. Hvordan ser sol eksem ud?

Hvilke ord er låneord?

Et låneord er et ord som én eller flere gange er blevet lånt fra ét sprog til et andet sprog. Et eksempel er det danske ord mølle, hvis ældste danske form mylna er lånt fra et nabosprog, oldengelsk eller oldnedertysk; og disse sprog har igen lånt ordet sydfra fra latin.

Hvordan siger man perleplade på engelsk?

Der er en større version her: Perleplade. There's a larger version here: Bead plate.

Hvordan siger man ordsprog på engelsk?

In Germany we have a proverb which says that you live and learn. Der findes et gammelt ordsprog, der på engelsk hedder: prevention is better than cure. As we know, there is an old saying, prevention is better than cure.

Hvilke ord er arveord?

Danske arveord er fx ord som bære, du, far, hane, ko, mand, som vi har haft som en del af vores sprog hele vejen via olddansk, fællesnordisk og fællesgermansk tilbage til det indoeuropæiske grundsprog, uden på noget tidspunkt at låne ordet fra andre sprog.

Hvad er et transparent ord?

Ordet transparent stammer fra latin og betyder gennemsigtig. Når man taler om transparente ord, er det ord der kan genkendes fra sprog til sprog. Derfor kaldes transparente ord også internationale ord. Et konkret eksempel er ordet 'familie'.

Hvad hedder soleksem på engelsk?

Soleksem er den mest almindelige form for solallergi. Summer light eruption is the most common of sun allergies. Soleksem kan være mere alvorlig. Light eruption can be more severe.

Hvad hedder et kursus på engelsk?

kursus {et} Det første kursus, der blev oprettet, var et kursus i udvikling af landdistrikter og landbrugstraditioner. expand_more The first course developed was a Diploma in Rural Development and Agri-Business.

Hvad er et idiomatisk udtryk?

Et idiom (græsk idioma, særegenhed, mundheld) er et fast sprogligt udtryk. Det udgør en betydningsmæssig helhed som er anderledes end den betydning som en bogstavelig forståelse af udtrykkets enkelte dele lægger op til. Idiomer er lagret i det mentale leksikon som en enhed.

Kan man sige Holland på engelsk?

the Netherlands {egen.}

Hvad er forskellen på arveord og låneord?

Ifølge en gængs definition kalder man de ord arveord der har været i sproget så langt tilbage man har kilder, og endda før det. Låneord kalder man ord der er kommet ind i dansk, men som har tilpasset sig dansk udtale, stavning og bøjning.

Hvad er forskellen på arveord låneord og fremmedord?

Arveord er ord, der altid har eksisteret i dansk. Låneord er ord, der er hentet ind i dansk fra andre sprog, men som ikke afviger fra arveordene i udtale, stavning og bøjning. Fremmedord er ord, der er hentet ind i dansk fra andre sprog, men som afviger fra arveordene i udtale, stavning og/eller bøjning.

Hvad vil det sige at være gennemsigtig?

Transparens betyder gennemsigtighed, åbenhed og gennemskuelighed.

Hvad er det modsatte af transparent?

Gennemsigtighed. Anvendes bogstaveligt om visse medier, fx transparent1 og lysbillede. (Modsat: opacitet). I overført betydning om fx et informationssystem eller en organisation.

Hvordan ser sol eksem ud?

Hvordan ser soleksem ud? Soleksem kan ses som et rødt udslæt, der klør voldsomt. Udslættet består af små knopper og eventuelt små blege blærer, og det kommer som regel et par timer efter et ophold i solen, men kan også komme op til 1-2 døgn efter.