Table of Contents:

  1. Hvem er begravet i Pantheon Rom?
  2. Hvorfor er der hul i Pantheon?
  3. Hvordan ser Pantheon ud i dag?
  4. Hvordan så Pantheon ud?
  5. Hvor stort er hullet i Pantheon?
  6. Hvordan er Pantheon bygget?
  7. Hvornår er Pantheon bygget?

Hvem er begravet i Pantheon Rom?

Gravpladser. Kirken rummer grave for mange kendte mennesker, således maleren Rafael og to af det moderne Italiens konger, Victor Emanuel 2. og Umberto 1. Ved Italiens samling omkring 1870 blev kirken nemlig udpeget til den italienske kongefamilies, Huset Savoyens, gravplads.

Hvorfor er der hul i Pantheon?

Effekten er under alle omstændigheder helt unik. Ud over indgangen er den eneste lyskilde i rummet den store runde åbning i kuplens toppunkt, der måler 9 meter i diameter. Dette betyder at den oplevelse du får når du besøger Pantheon, naturligvis afhænger af årstiden, vejrliget og tidspunktet på dagen.

Hvordan ser Pantheon ud i dag?

Roms gamle tempel Pantheon, hovedværket af antik arkitektur finder du ved Piazza della Rotanda. Otte store søjler troner op ved indgangspartiet og siden 27 f.Kr. har det været porten til gudedyrkelser. Det store indvendige rums eneste lyskilde er et åbent hul i toppen af kuplen.

Hvordan så Pantheon ud?

Pantheon har et oculus – et cirkulært hul i taget. Diameteren er hele 8,3 meter. Det betyder, at der nemt kan regne ind, men det er ikke noget problem, da der er skjulte drænhuller i gulvet. Længden mellem gulv og loft er den samme som Pantheons diameter, nemlig 43,2 meter.

Hvor stort er hullet i Pantheon?

Otte store søjler troner op ved indgangspartiet og siden 27 f.Kr. har det været porten til gudedyrkelser. Det store indvendige rums eneste lyskilde er et åbent hul i toppen af kuplen. Hullet er ni meter i diameter, og det ser helt magisk ud, når regn eller sne daler ned og rammer templets marmorgulv.

Hvordan er Pantheon bygget?

Bygningen. Kendetegnet ved Pantheon er den store kuppel. Den er 43 meter høj og 43 meter i diameter og det var verdens største kuppel i 1300 år indtil katedralen i Firenze blev bygget i 1436. At opføre en så stor kuppel har været en kæmpe udfordring og det står stadig i dag som en meget stor bedrift.

Hvornår er Pantheon bygget?

Pantheons historie Pantheon menes at være bygget omkring 27-75 f.Kr, for senere at blive genopbygget 120-125 e. Kr. Denne antikke bygning har været anvendt siden og er i relativ god stand.