Table of Contents:

  1. Hvad bliver valmuer brugt til?
  2. Hvordan dyrker man valmuer?
  3. Kan man spise frø fra alle valmuer?
  4. Kan alle valmuefrø spises?
  5. Hvad symbolisere blomsterne?
  6. Hvad symboliserer blomster i eventyr?

Hvad bliver valmuer brugt til?

Opiumvalmuen dyrkes som prydplante i vores haver. Dens frø bruges til fremstilling af "birkes", og man laver opium og andre opiater af dens indtørrede mælkesaft. I det følgende beskrives kun de arter, som er vildtvoksende i Danmark, eller som bliver dyrket her.

Hvordan dyrker man valmuer?

Enårige valmuer skal sås i det tidlige forår i drivhus med henblik på senere udplantning eller direkte på voksestedet. Valmuerne er ikke altid glade for den forstyrrelse, det giver rødderne, når de plantes ud, og vil derfor helst sås direkte, men det kan være nødvendigt at forspire i nogle tilfælde.

Kan man spise frø fra alle valmuer?

Nej, du kan ikke bruge dine valmuer som birkes. Du kan da prøve – det sker der ikke noget ved – men jeg tror ikke, de smager af noget særligt. Den valmuesort, der bruges til birkes, er faktisk opiumsvalmuen. Den får rødlilla blomster og meget store frøkapsler.

Kan alle valmuefrø spises?

Alle valmuer er giftige og kan derfor ikke spises.

Hvad symbolisere blomsterne?

Blomsterarters betydning: Af dem der gives i buketter, er selv de mest almindelige fyldt med symbolik. Roser er uden tvivl kærlighedens blomst. Smørblomster betyder utaknemmelighed, solsikker storsind, klokkeblomst fristelse, fuchsia tilbedelse, lilje betagelse, hortensia praleri og amaryllis stolthed.

Hvad symboliserer blomster i eventyr?

Blomst: et af de mest udbredte symboler i verden. Ofte symboliserer blomsten det unge, nye liv eller selve livsdriften og kærligheden.