Table of Contents:

 1. Hvem kan få ridderorden?
 2. Hvordan får man ridderorden?
 3. Hvordan får man ridderkorset af Dannebrogordenen?
 4. Hvem er Ridder af Dannebrog 2010?
 5. Hvor mange har fået ridderkorset?
 6. Hvem har fået ridderkors i Danmark?
 7. Kan man gå til ridder?
 8. Hvilke danskere har fået ridderkorset?
 9. Hvad er Elefantordenen lavet af?
 10. Hvem fik ridderkors 2010?
 11. Hvem fik ridderkors i 2010?
 12. Hvem modtog ridderkorset i 2003?
 13. Hvem er blevet Ridder af Dannebrog?

Hvem kan få ridderorden?

« I dag gives elefantordenen næsten udelukkende til medlemmer af den kongelige familie eller til andre landes statsoverhoveder i forbindelse med statsbesøg. Men det hænder, at 'almindelige' borgere også kan kalde sig blå ridder.

Hvordan får man ridderorden?

Den regerende monark er ordensherre, og udnævnelser sker almindeligvis på grundlag af indstillinger, der har passeret et ministerium. Siden 1951 har kvinder kunnet optages i ordenen. Dannebrogordenen uddeles af regenten uden en ministers underskrift. Alle ordenstegn skal leveres tilbage, når bæreren dør.

Hvordan får man ridderkorset af Dannebrogordenen?

Dannebrogordenens Ridderkors
 1. oplyse den indstilledes fulde navn, adresse og stillingsbetegnelse samt gerne fødselsdato og mailadresse.
 2. redegøre for, at den indstillede har ydet en (særlig) fortjenstfuld indsats og.
 3. medsende den indstilledes CV, herunder oplyse hvor længe den indstillede har haft sit hverv, samt.

Hvem er Ridder af Dannebrog 2010?

I 2010 modtog Lars Svenning Andersen H.G. Carlsen-prisen, der tildeles af foreningen af Ansættelsesadvokater som påskønnelse af en særlig indsats på det ansættelses- og arbejdsretlige område.

Hvor mange har fået ridderkorset?

I alt 14 forskere har fået Dannebrogordenen. Kun to af modtagerne er kvinder. 14 personer fra det danske forskningsmiljø er blevet tildelt ridderkorset af Dannebrog. Det oplyser Kongehuset.

Hvem har fået ridderkors i Danmark?

Blandt modtagerne af ridderkorset af Dannebrogordenen er forfatterne Jussi-Adler Olsen og Hanne-Vibeke Holst, filminstruktøren Thomas Vinterberg, golfspilleren Thomas Bjørn, tidligere badmintonspiller og nuværende medlem af Den Internationale Olympiske Komité Poul-Erik Høyer samt tidligere tv-vært og nuværende ...

Kan man gå til ridder?

For at blive dansk Ridder af Dannebrog skal du have arbejdet i tro tjeneste for staten eller som embedsmand, officer, diplomat eller politiker. Titlen gives når man når et vist hierakisk niveau, lønramme eller rangklasse. Fx. gives det ved lønramme 37 i staten og efter 10 år i Folketinget.

Hvilke danskere har fået ridderkorset?

Blandt modtagerne af ridderkorset af Dannebrogordenen er forfatterne Jussi-Adler Olsen og Hanne-Vibeke Holst, filminstruktøren Thomas Vinterberg, golfspilleren Thomas Bjørn, tidligere badmintonspiller og nuværende medlem af Den Internationale Olympiske Komité Poul-Erik Høyer samt tidligere tv-vært og nuværende ...

Hvad er Elefantordenen lavet af?

århundrede har fem borgerlige danskere modtaget ordenen. Det er Johannes Zeuthen Schroll, Vilhelm Thomsen, Hans Niels Andersen, Niels Bohr og Arnold Mærsk Mc-Kinney Møller. Af udlændinge er der ud over statsoverhoveder tre borgelige modtagere: Dwight D. Eisenhower, Bernard Law Montgomery og Winston Churchill.

Hvem fik ridderkors 2010?

Dorte Salskov-Iversen 2010.

Hvem fik ridderkors i 2010?

Dorte Salskov-Iversen 2010.

Hvem modtog ridderkorset i 2003?

- Det er, uanset hvordan man vender og drejer det, ærefuldt at blive ridder af Dannebrog. Et skulderklap, som man skal være mærkelig oven i hovedet, for ikke at finde dejligt. Og jeg tror bestemt ikke, at jeg bliver stangstiv reaktionær af at modtage det kors, sagde Mette Fugl til avisen, da hun fik æren i 2003.

Hvem er blevet Ridder af Dannebrog?

Sider i kategorien "Riddere af Dannebrog"
 • 'Abd al-Ahad Khan.
 • Søren Georg Abel.
 • Christian Friedrich Abercron.
 • Knud Abildgren.
 • Jytte Abildstrøm.
 • N.C.L. Abrahams.
 • Albert Abrahamsen.
 • Axel Abrahamsen.