Table of Contents:

 1. Hvor mange øer er der i Australien?
 2. Hvad er kulturen i Australien?
 3. Hvornår blev Australien selvstændig?
 4. Hvem ejer Australien?
 5. Hvor mange danskere bor i Australien?
 6. Hvor stor er Australien i forhold til Europa?
 7. Hvad er Australien mest kendt for?
 8. Hvad hedder folk der bor i Australien?
 9. Er Australien et fattigt land?
 10. Hvor mange kontinenter er der i Australien?
 11. Er Australien et rigt land?
 12. Hvad kendetegner en australier?
 13. Hvor mange indfødte er der i Australien?
 14. Hvad hedder indfødte Australien?

Hvor mange øer er der i Australien?

Australien (engelsk: Australia), officielt Commonwealth of Australia, er en suveræn forbundsstat i Oceanien. Australien består af kontinentet Australien, øen Tasmanien og omkring 8.000 småøer.

Hvad er kulturen i Australien?

Australien byder på alt fra storslået natur med tropisk regnskov, busksteppe og ørken til spændende aboriginerskikke og en livlig, moderne kultur. Desuden huser landet nogle af verdens mest berømte seværdigheder som Uluru (Ayers Rock), operahuset i Sydney og verdens største koralrev Great Barrier Reef.

Hvornår blev Australien selvstændig?

Da Australien blev selvstændigt i 1901, betød det ikke, at aboriginerne blev accepteret i samfundet. I starten af 1900-tallet levede aboriginerne på flere områder adskilt fra europæerne.

Hvem ejer Australien?

Australien er fortsat et konstitutionelt monarki med Elizabeth II som statsoverhoved; en folkeafstemning om at etablere en republik blev nedstemt i 1999.

Hvor mange danskere bor i Australien?

Australien er hjemsted for over 10.000 danskere. Mange af dem bosatte sig »down under« i 1950erne, hvor en stor bølge af udvandring fra Danmark fandt sted. Men siden er andre med eventyrlyst og mod på at prøve nyt kommet til, og med tiden har også mange danske virksomheder med stor succes etableret sig i landet.

Hvor stor er Australien i forhold til Europa?

Australien – geografi, Australien tilhører den højtudviklede, industrialiserede del af verden, men ligger isoleret i forhold til denne. Der er 15.000 km til Europa, 12.000 km til USA og 7000 km til Tokyo. Australien har enorme ubeboede områder og store dele er kun ringe udforsket.

Hvad er Australien mest kendt for?

Vi kan love at du har mange flotte oplevelser i vente!
 • Great Ocean Road, Victoria. ...
 • Kangaroo Island, South Australia. ...
 • Bondi Beach, Sydney. ...
 • Karijini National Park, Western Australia. ...
 • Great Barrier Reef, Queensland. ...
 • Red Centre, Northern Territory. ...
 • Whitsunday Islands, Queensland. ...
 • Kakadu National Park, Northern Territory.

Hvad hedder folk der bor i Australien?

Betegnelsen aboriginer er opfundet af kolonisterne for at skelne den oprindelige australske befolkning fra de europæiske indvandrere. Betegnelsen opstod således først i forbindelse med, at det australske kontinent, nu kendt som Australien, blev koloniseret af briterne.

Er Australien et fattigt land?

Landet har haft en stærk økonomisk vækst, takket være en overflod af naturressourcer, og er i dag blandt verdens 20 største økonomier målt efter bruttonationalprodukt (BNP).

Hvor mange kontinenter er der i Australien?

De fire kontinenter er altså: Afro-Eurasia, Amerika, Antarktis og Australien (Oceanien).

Er Australien et rigt land?

Landet har haft en stærk økonomisk vækst, takket være en overflod af naturressourcer, og er i dag blandt verdens 20 største økonomier målt efter bruttonationalprodukt (BNP). Historisk set har Australiens eksport været baseret på fåreavl og jordbrug.

Hvad kendetegner en australier?

Australiere (i folkemunde kendt som aussies) er folk, der associeres med Australien, deler en fælles historie, kultur og sprog (australsk engelsk). Nutidens australiere er statsborgere i Commonwealth Australien, der styres af australsk nationalitetslov. Majoriteten af australierne stammer fra folk på De Britiske Øer.

Hvor mange indfødte er der i Australien?

I 1700-tallet blev betegnelsen dannet ud fra latin ab origine, "fra begyndelsen", og betyder "oprindelige indbyggere". Der var ca. 410.000 aboriginere i Australien (2001). Aboriginere har levet der omkring 50.000 år.

Hvad hedder indfødte Australien?

Australien er en af de ældste landmasser i verden, og det menes, at Australiens oprindelige befolkning, aboriginerne, har boet på det australske kontinent i 60.000 år. Aboriginerne var indtil for godt to hundrede år siden de eneste, der befolkede Australien.