Table of Contents:

  1. Hvad var formålet med Storkespringvandet?
  2. Hvad er Storkespringvandet lavet af?
  3. Hvorfor hedder det Vandkunsten?
  4. Hvem har skabt Dragespringvandet?
  5. Hvorfor hedder det Amagertorv?
  6. Hvilken Pløjende gudinde ses i Anders Bundgaards springvand fra 1908 på Langelinie i København?
  7. Hvad er Vandkunsten?

Hvad var formålet med Storkespringvandet?

Springvandet er doneret af Foreningen til Hovedstadens Forskønnelse, der i 1888 udskrev en konkurrence i anledning af kronprins Frederiks (senere Frederik 8.) og kronprinsesse Louises forestående sølvbryllup. Springvandet blev indviet i 1894. Det har i en årrække heddet sig, at fuglene ikke er storke, men hejrer.

Hvad er Storkespringvandet lavet af?

Skulpturen er modelleret af billedhugger Vilhelm Bissen efter tegning af professor og maler Edvard Petersen og støbt af bronzestøber Lauritz Rasmussen.

Hvorfor hedder det Vandkunsten?

Torvet og gadens historie Torvet Vandkunsten har sit navn efter et pumpeværk opført af Christian 3. ... Rådhusstræde hed oprindeligt Vandmøllestræde, da de store vandhjul havde deres plads ved strædets ende.

Hvem har skabt Dragespringvandet?

Kunstnerne bag springvandet er Joakim Skovgaard og Thorvald Bindesbøll, der skabte Dragespringvandet til den folkelige Rådhusplads.

Hvorfor hedder det Amagertorv?

Navnet Amagertorv kommer af det forhold, at det tidligere var her, bønderne fra Amager solgte forskellige varer til københavnerne. Navnet kendes siden 1400-tallet, hvor der muligvis handledes med fisk. Senere blev det grøntsager. Amagertorv blev 17.

Hvilken Pløjende gudinde ses i Anders Bundgaards springvand fra 1908 på Langelinie i København?

Gefion. Ifølge myten var det den svenske sagnkonge Gylfe, som gav gudinden Gefion lov til at beholde det land, hun kunne pløje ud af Sverige i løbet af en nat. Gefion forvandlede sine fire jættesønner til okser, og med dem pløjede hun på én nat et område ud.

Hvad er Vandkunsten?

Vandkunsten er et springvand, der var tegnet af Johannes Magdahl Nielsen i 1910 og står på torvet af samme navn i København. Torvet Vandkunsten har sit navn efter et pumpeværk opført af Christian 3. i 1500-tallet.