Table of Contents:

  1. Hvad er Seth gud for?
  2. Hvad var Osiris gud for?
  3. Hvad hedder den gamle egyptiske religion?
  4. Hvad hedder den oldegyptiske gud for kaos og uorden?
  5. Hvem var gift med Osiris?
  6. Hvem er Anubis?

Hvad er Seth gud for?

Seth indgår i den helioplitanske nigudskreds, som barn af Geb og Nut. Han spiller en mytologisk vigtig rolle som sin bror Osiris' morder og fjende af sin brorsøn, Osiris' søn Horus. Seth er solguden Ras beskytter, og han står i solbådens forstavn for at bekæmpe Apofis (kaosslangen). Han er herre over ørkenen.

Hvad var Osiris gud for?

Osiris er den døde gud og underverdenen, opstandelsen og borgerretten. Han er ofte afbildet med grøn hud, et faraos skæg og en faraos skur og skæbne. Osiris var sønnen Geb (jord) og nød (himmel). Han arvede Faraos trone og bragte lov, orden og beskaffenhed over for Ægypten.

Hvad hedder den gamle egyptiske religion?

Egyptisk religion omfatter en komplekst system af polyteistiskes overbevisninger som de blev praktiseret i det antikke Egypten. Egyptens antikke religion dækker en periode fra ca. 3100 f.v.t. frem til lukning af det sidste tempel 553 (af Justinian 1.), men har rødder langt tilbage i Egyptens forhistorie.

Hvad hedder den oldegyptiske gud for kaos og uorden?

Seth er en oldegyptisk gud for uorden. Seth er dermed modstykke til Maat ('balance, orden') og således nødvendig for opretholdelsen af ligevægt i kosmos. Seth indgår i den heliopolitanske nigudekreds som barn af Geb og Nut.

Hvem var gift med Osiris?

Osiris. Osiris var hersker over Øvre Egypten (den sydlige del af landet) og var gift med sin søster, Isis. Sammen fik de sønnen Horus.

Hvem er Anubis?

Anubis (også kaldet Anepu eller Yinepu), var en egyptisk døds- og balsameringsgud, der afbildes som en menneskekrop med et sjakalhoved.