Table of Contents:

  1. Hvad er FSC-mærket?
  2. Hvad er Ipé træ?
  3. Hvilken træsort er IPE?
  4. Hvor kommer Ipé træ fra?
  5. Hvilken olie til IPE?
  6. Hvad er IPE?
  7. Hvad er IPE terrassebrædder?
  8. Hvilken olie til hårdttræ terrasse?

Hvad er FSC-mærket?

FSC-mærket (Forest Stewardship Council) er en garanti for træ, du kan købe med god samvittighed. I en FSC-skov bliver der ikke fældet mere træ, end skoven kan nå at reproducere.

Hvad er Ipé træ?

Ipé er en eksklusiv træsort, der er særdeles slidstærk og stabil. Ipé terrassebrædderne changerer bredt i flotte mørkebrune toner, til tider med et let grønligt skær med fine strukturer. Samlet set får du med Ipé terrassebrædder en virkelig flot og eksklusiv terrasse med exceptionel holdbarhed.

Hvilken træsort er IPE?

Ipé stammer fra Sydamerika - nærmere betegnet Brasilien. Ipé har en mørk oliven-grøn/brun farve, og kan variere over i en brun/sort farve. Ipé er en træsort med mange farver, hvilket giver et rigtig flot farvespil, når den er lagt. Ipé er meget olieholdig og egner sig derfor særdeles godt til udendørs formål.

Hvor kommer Ipé træ fra?

Hundredevis af planker fra den yderst værdifulde og sjældne træart Ipé, der stammer fra den brasilianske regnskov, er blevet tilbageholdt af toldere i Aarhus Havn mistænkt som ulovligt træ.

Hvilken olie til IPE?

Owatrol Deks Olie D1 er oprindelig udviklet til maritimt brug på træbåde, såvel over som under vandlinjen, hvilket er med til at understrege kvaliteten og dens evne til at beskytte træet, som ingen anden træolie.

Hvad er IPE?

Ipé er en robust træsort, der er både slidstærk og stabil og har en naturlig modstandsdygtighed over for vejr og vind samt råd og svamp.

Hvad er IPE terrassebrædder?

Ipé terrassebrædder Ipé er en robust træsort, der er både slidstærk og stabil og har en naturlig modstandsdygtighed over for vejr og vind samt råd og svamp.

Hvilken olie til hårdttræ terrasse?

Jatoba tiltaler de fleste og præsenterer sig flot med sin glatte profil. Det anbefales at vedligeholde med en hårdttræsolie minimum én gang om året, så træets naturlige glød bedst muligt bevares og fremhæves. Hvis Jatoba ikke behandles, patinerer træet med en smuk sølvgrå farve (se side 19).