Table of Contents:

 1. Hvilke elementer er de vigtigste i byzantinsk arkitektur?
 2. Hvad hed hovedstaden i det byzantinske rige?
 3. Hvor lå det byzantinske rige?
 4. Hvad hed Istanbul?
 5. Hvornår skiftede Konstantinopel navn?
 6. Hvor lå det Hellige Romerske Rige?
 7. Hvorfor faldt den romerske republik?
 8. Hvad hed Istanbul i 1923?
 9. Hvad hed Istanbul før 1923?
 10. Hvorfor skiftede Konstantinopel navn?
 11. Hvad hed Konstantinopel før?
 12. Hvilke lande bestod det tysk-romerske Kongerige af?

Hvilke elementer er de vigtigste i byzantinsk arkitektur?

I løbet af 700-800-tallet fandt den karakteristiske byzantinske kirketype sin endelige form: Den såkaldte korskuppelkirke, eller "kors-i-kvadrat", hvor kernen i den kvadratiske grundplan består af langskib og tværskib, der danner et ligearmet græsk kors. Over korsskæringen hviler en kuppel, evt.

Hvad hed hovedstaden i det byzantinske rige?

Det Byzantinske Rige
Byzantinske Rige Βασιλεία Ῥωμαίων Βυζαντινή Αυτοκρατορία
Det Byzantinske Rige i 555
HovedstadKonstantinopel
SprogFør 600-tallet: Latin Efter 600-tallet: Græsk
ReligionKristendom

Hvor lå det byzantinske rige?

Artikelstart. Det Byzantinske Rige er betegnelsen på det kristne rige, der voksede ud af Romerrigets østlige dele og havde Konstantinopel (tidligere Byzans, nu Istanbul) som hovedstad. Rigets geografiske tyngdepunkt var Lilleasien, men udstrækningen ændredes meget gennem tiden.

Hvad hed Istanbul?

Konstantinopel (græsk: Κωνσταντινούπολις, tyrkisk Konstantinyé) var fra 3 navnet på byen som i dag kaldes Istanbul i Tyrkiet.

Hvornår skiftede Konstantinopel navn?

Konstantinopel blev officielt til Istanbul i 1930. Indtil da var byen kendt under flere forskellige navne. Da de tyrkiske osmanner erobrede byen i 1453 og gjorde den til Osmannerrigets hovedstad, fortsatte udlændinge og rigets kristne med at kalde byen Konstantinopel.

Hvor lå det Hellige Romerske Rige?

Det Hellige Romerske Rige af Tysk Nation (tysk: Heiliges Römisches Reich deutscher Nation), på dansk som regel kaldt for Det Tysk-Romerske Rige, var et politisk konglomerat af lande i Vest- og Centraleuropa med Tyskland som centrum. Kejserrigets navn skiftede meget gennem tiderne.

Hvorfor faldt den romerske republik?

Det endelige sammenbrud skyldtes trykket fra en ydre fjende på et svækket imperium. Han lagde skylden på kristendommen, som havde svækket det gamle romerske rige. Han tilsluttede sig Montesquieus dekadenceteori og Voltaires ideer om kirken.

Hvad hed Istanbul i 1923?

Konstantinopel (græsk: Κωνσταντινούπολις, tyrkisk Konstantinyé) var fra 3 navnet på byen som i dag kaldes Istanbul i Tyrkiet.

Hvad hed Istanbul før 1923?

Istanbul - historie, Istanbul hed oprindelig Byzantion og var en græsk koloni, grundlagt ca. 660 f.Kr. af udvandrere fra Megara. Beliggenheden ved Bosporus gjorde den til et knudepunkt i grækernes samhandel med thrakerne, skytherne og de græske kolonier langs Sortehavets kyster.

Hvorfor skiftede Konstantinopel navn?

Navnet Konstantinopel blev givet af kejser Konstantin den Store, der flyttede hovedstaden i Romerriget fra Rom og til byen.

Hvad hed Konstantinopel før?

Imperiets hovedstad var Konstantinopel, tidligere kaldet Byzans - det nuværende Istanbul - en by, der udøvede betydeligt magt, før den til sidst blev erobret af de osmanniske tyrkere.

Hvilke lande bestod det tysk-romerske Kongerige af?

Det Tysk-romerske Rige
 • Den Store Danske.
 • Tyskland, Østrig, Schweiz og Liechtenstein.
 • Tyskland .